Beeldentuin, Ellewoutsdijk
Beeldentuin, Ellewoutsdijk (Foto: HMD Dekker)

Nieuwe uitgave ‘111 plekken in Zeeland’

Bij uitgeverij Thoth verscheen een nieuwe uitgave van 111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben van Jan J.B. Kuipers (tekst) en Heleen Dekker (foto’s). De sterk herziene nieuwe editie bevat zo’n 50 nieuwe plekken en tips. De eerste druk van het boek verscheen in september 2015.

Zeeland is meer dan strand, duinen, mosselrestaurants en folkloresport in klederdracht, betogen de makers. Zeeland is een dynamisch gebied met een meervoudige identiteit: eeuwenoud mondiaal handelsgewest én agrarisch arcadië. Het biedt veel meer dan monumentale lijstgevels, middeleeuwse kerken, de deftigheid van buitenplaatsen in het groen. Er is ook nog de Zuid-Bevelandse Rattekaai, of Zeeuwse struisvogelolie. De vreemde sfeer van een vishandel in Sluis, wonderen in waterputten, verzonken dorpen en bekroonde chefkoks. Wel eens door het allersmalste straatje van Goes gedoold of in Wemeldinge het bootje naar Tholen genomen? Op Walcheren plaatsgenomen naast de godin Nehalennia of een ‘Chinees’ steenhuisje bekeken?

In deze tijd van gedwongen thuisblijven kan het ook vanuit de leunstoel of de tuinbank.  

De 111 plekken-boeken beschrijven steden en regio’s vanuit een ‘eigenzinnig en persoonlijk perspectief’. Ze bieden insidertips en slaan andere wegen in, weg van de toeristenpaden. De aandacht richt zich vooral op buitenissige, merkwaardige en verrassende plekken. De bonte mengeling van onderhoudende verhalen, wetenswaardigheden en sfeerrijke foto’s wil zowel ‘eigen’ bewoners als toeristen uitnodigen om plekken te bezoeken die ze daarvoor vaak niet kenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden