Paaswens
Paaswens (Foto: Ad Schenk, lay-out Anne-Marie)

Kerk Ovezande valt niet stil

Het coronavirus maakt dat de vieringen in de kerk niet meer mogelijk zijn. Dat geldt feitelijk voor alle activiteiten in de kerk als repetities van de koren, de Eerste Heilige Communie, het Vormsel, het ophalen van de Vastenactie zakjes, de bijzondere momenten tijdens de Goede Week, de klomppopviering, de tentoonstelling iconen etc. Kortom, alles in de kerk lijkt tot stilstand gekomen. Parochiekern Ovezande laat zich -net als vele andere geloofsgemeenschappen- door Corona niet stil leggen.

Het is belangrijk om in deze onzekere tijd juist de verbinding te blijven houden, met de parochianen, met het dorp en met de regio. Vandaar dat actief nagedacht en gewerkt wordt om die verbinding te blijven leggen. De vastenactie in Ovezande blijft zich inzetten voor het prachtige project Bianca Couture in Burkina Faso. De oproep is gedaan om het vastenactiezakje met inhoud in te leveren in de brievenbus van kerk of pastorie of een bedrag over te maken op het op de envelop vermelde rekening nummer (NL37 RABO 03460 04306 t.n.v. PCI Pater Damiaan Ovezande). Dit mooie project mag niet de dupe worden van Corona.

Bovendien is de kerk op meerdere tijden open om even te kunnen bidden of om een kaarsje op te steken. En ... het voldoet aan een behoefte. Woensdag 8 april kan iedereen een gewijde palmtakje op komen halen. Deze week krijgen heel Ovezande en alle parochianen een Paaswens in de bus. De verbinding moet blijven. Parochiekern Ovezande wenst iedereen moed, hoop en geloof in deze bijzondere tijd, hou vol, sta elkaar bij en voor straks een Zalig Pasen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden