Marja van Willegen van Het Zeeuws Coachhuis, stelt zichzelf als coach elke werkdag twee uur kosteloos beschikbaar.
Marja van Willegen van Het Zeeuws Coachhuis, stelt zichzelf als coach elke werkdag twee uur kosteloos beschikbaar. (Foto: )

Coaching als je behoefte hebt aan een praatje

Marja van Willegen van Het Zeeuws Coachhuis, stelt zichzelf als coach elke werkdag twee uur kosteloos beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje of even van gedachten wil wisselen.

“Op dit moment zitten we in een soort isolatie en dat kan ongelooflijk confronterend zijn als je niet gewend bent om je eigen goede gezelschap te zijn en dat ook niet zo ervaart. Dan word je op dit moment wel een beetje met je rug tegen de muur gezet en op de feiten gedrukt. Normaal gesproken is er altijd heel veel te doen. Op dit moment valt dat allemaal in een keer weg. Dan is nu de vraag, waar haal je het gevoel van welbevinden vandaan als je het niet meer buiten de deur kunt zoeken? Lukt het om het uit jezelf te halen? Een belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen is: 'Waar leg ik mijn focus op?' Als je heel de dag naar de televisie kijkt en je volgt continu hoeveel mensen er zijn overleden, dan voed je jezelf heel de dag door met een heleboel ellende. Natuurlijk moet je op de hoogte blijven, dus neem de verantwoordelijkheid om af en toe te kijken hoe de stand van zaken is en wat de richtlijnen zijn. Dat is belangrijk, maar beperk het. Begin de dag sowieso niet met het nieuws. ’s Morgens sta je helemaal open en als je dan alles binnen laat komen, neem je dat heel de dag mee. Wordt dus eerst even goed wakker. Probeer de focus te leggen op de positieve dingen. Stel jezelf de vraag; ‘Waar word ik blij van?’ en ga juist die dingen doen. Op www.yogaonline.nl worden nu gratis online yogacursussen aangeboden. Of kijk eens op commithappiness.nl waar meditaties opstaan, nu zijn deze toegespitst op de Corona onrust.” Verder attendeert Marja ons op het feit dat we geneigd zijn om naar buiten te projecteren. Daarmee bedoelt ze dat we de neiging hebben ons te focussen op omstandigheden of gedrag van anderen, waar we zelf geen vat op hebben. “Het is heel belangrijk dat je bij jezelf blijft. Alles begint bij jou. We zijn geneigd om van buiten naar binnen te gaan, maar het is net andersom. Als jij goed voor jezelf zorgt en zorgt dat je beter in je vel zit, dan gaat het ook beter met je gezinsleden. Alleen dan kan je echt iets voor een ander betekenen.”

Marja van Willegen van Het Zeeuws Coachhuis helpt mensen die worstelen met emoties en onverwerkt verdriet. In deze onzekere periode is ze elke werkdag van 11.00 tot 13.00 uur beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een praatje of even van gedachten wil wisselen. Je kunt haar bellen op telefoonnummer 06 33 05 33 68

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden