Foto:

Eerste extra zorgpersoneel in Zeeland ingezet

In Zeeland zijn inmiddels 47 mensen ingezet als extra zorgpersoneel tijdens decoronacrisis. In totaal hebben zich in 617 mensen aangemeld en zijn er 131 kandidaten gematcht met zorgorganisaties. 

Viazorg coördineert vraag en aanbod van extra zorgpersoneel tijdens de crisis in Zeeland. Lef Marketing & Events helpt mee met het nabellen van de aangemelde kandidaten uit de database van het landelijke initiatief extrahandenvoordezorg.nl. Van het totale aantal zijn er dus 131 kandidaten gematcht mede door partner Zeeuwse Zorgmensen en zijn er al 47 mensen daadwerkelijk aan de slag gegaan! Zij zijn voornamelijk gestart op de zogenoemde nieuwe cohort afdelingen waarmeerdere corona-patiënten in isolatie worden verpleegd. Er zijn momenteel dus meer mensen gematcht en achter de hand beschikbaar dan waar op dit moment vraag naar is. Dit is ook nodig met het oog op de, naar verwachting, stijgende vraag naar extra zorgpersoneel de komende weken. Extra zorgpersoneel blijft welkom. Mensen met een zorgachtergrond kunnen zich nog altijd aanmelden viaextrahandenvoordezorg.nl. 

Er zijn websites in omloop die niets te maken hebben met het landelijk gezamenlijke initiatief www.extrahandenvoordezorg.nl dat is opgezet door de werkgeversorganisaties (waaronderViazorg) in samenwerking met o.a. ministerie VWS, vakbonden, beroepsverenigingen,brancheorganisaties en de initiatiefnemers van COVID extra handen voor de zorg in Nederland. Dit is de enige geldige website voor vraag & aanbod van extra zorgpersoneel tijdens de coronacrisis. De deelnemers aan dit initiatief doen dit belangeloos. De andere websites hebben een commercieel belang en hebben niets met initiatief 'Extra Handen Voor De Zorg' te maken: extrahandenindezorg.nl en extrazorgprofessionals.nl. Meld je daar dus ook niet aan. 

Detacheringsbureau Maandag benadert uit naam van één van deze commerciële websites ook mensen. Dit heeft dus niets met het bestaande initiatief extrahandenvoordezorg.nl of met Viazorg te maken. 

De verschillende initiatieven die de afgelopen tijd zijn gelanceerd om extra zorgpersoneel te wervenbundelen hun krachten en worden via een gezamenlijke database gekoppeld aan de vraag vanzorgorganisaties. Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties,vakbonden, regionale werkgeversorganisaties, beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnengepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken zich aanmelden als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers kunnen hier terecht. In de regio Zeeland kun je ook direct terecht bij het Regiocoördinatiepunt. Meer informatie via www.viazorg.nl/regiopunt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden