Foto:

Deel Vrijheidscolleges verplaatst naar later dit jaar

Een deel van de Vrijheidscolleges wordt voorlopig verplaatst in verband met het coronavirus (COVID-19). Er stonden tot en met 20 juni in het hele land ruim 70 lezingen gepland. De Four Freedoms Meet Up, Tour en de Four Freedoms Awards uitreiking worden verplaatst naar april 2021. Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “We proberen zo veel mogelijk Vrijheidscolleges te verplaatsen naar andere data, want het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

Verplaatsen van Vrijheidscolleges
Dit jaar zouden er in de aanloop naar en op 5 mei Vrijheidscolleges zijn van Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Sinan Can, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa, Bilal Wahib, Natascha van Weezel en Dieuwertje Blok. Door de maatregelen van het RIVM is de Stichting Vrijheidscolleges genoodzaakt alle evenementen tot en met 6 april 2020 te verplaatsen. Esther Lubberding: “We kijken naar data later dit jaar om de lezingen in te halen. Voor wie zich verveelt: er staan van voorgaande edities tientallen Vrijheidscolleges op Youtube. Blijf thuis en zorg goed voor elkaar.”

Uitreiking Four Freedoms Awards in april 2021
De uitreiking van de Four Freedoms Awards die 14 april in Middelburg zou plaatsvinden, gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus niet door. Dat heeft het bestuur van de Roosevelt Foundation woensdag 18 maart besloten. De Vrijheidscolleges organiseerde die dag de Four Freedoms Meet Up en de daarop volgende Four Freedoms Tour. Het streven is om de Four Freedoms-ceremonie, de Meet Up en de Four Freedoms Tour te organiseren in april 2021.

Meer informatie
Houd de website en social media in de gaten voor meer informatie. De komende weken wordt bekend naar welke data de afgelastte Vrijheidscolleges worden verplaatst. Vrijheidscolleges terugkijken kan via onze website: www.vrijheidscolleges.nl/videoregistraties.

De Vrijheidscolleges worden ondersteund door het vfonds, de Bevrijdingsfestivals en de Roosevelt Foundation.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden