connexxion
connexxion (Foto: PR)

Dienstregeling van Connexxion is aangepast

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. De dienstregeling is daarom aangepast. De aangepaste dienstregeling is vanaf vandaag terug te vinden in de reisplanner.

"Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen."

Aangepaste serviceverlening in de bus

"Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vragen we reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers."

Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via www.connexxion.nl.

Buurtbussen

De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers. De huidige situatie rondom het coronavirus heeft de buurtbusvereniging doen besluiten dat zij voorlopig niet rijden.

Houd www.connexxion.nl/corona in de gaten voor updates.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden