Foto: Pixabay

Zes nieuwe patiënten met coronavirus in Zeeland

In Zeeland zijn vandaag zes nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus (COVID19). Het betreft personen uit Sint-Maartensdijk, ’s-Heer Abtskerke, Middelburg, Kapelle,Wolphaartsdijk en Terneuzen. Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.Drie personen liggen in het ziekenhuis (twee in het Adrz, één in het Bravis ziekenhuis) en drie personen zijn in thuisisolatie.

Er zijn nu 27 bevestigde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) in Zeeland.

GGD Zeeland volgt richtlijnen RIVM. Niet iedereen wordt nog getest op het coronavirus. Het RIVM heeft het testbeleid veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Onder de groep kwetsbare mensen vallen: mensen van 70 jaar en ouder en mensen met onderliggend lijden. De (huis)arts bepaalt of iemand met klachten getest moet worden. Personen die niet getest worden maar meer dan 38 graden koorts hebben en hoesten en benauwd zijn moeten thuisblijven, totdat ze 24 uur klachtenvrij zijn.Wat kan je zelf doen ?Het is belangrijk te letten op goede hand- en hoesthygiëne. Heb je geen klachten? Vermijd grote groepen en werk thuis als het kan. Heb je (milde) verkoudheidsklachten? Blijf thuis en beperk (sociale) contacten. 

Heb je vragen? Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van de Rijksoverheid. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederland wereldwijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden