Foto:

Strijd om Zeeuwse Mossel Trofee tijdens Horecabeurs

Food Lab Zeeland, het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo-horecaonderwijs in Zeeland, organiseert voor het  zesde jaar op een rij ‘Cooking  Battles ’ voor professionals en mbo-studenten tijdens de Horecabeurs. De horecabeurs is op maandag 9 en dinsdag 1 0  maart in de Zeelandhallen in Goes.

Op maandag 9 maart gaan professionals samen met hun studenten de strijd aan met andere teams van toprestaurants uit heel Nederland om de Zeeuwse Mossel Trofee. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk onder andere op vaktechnische kooktechnieken, creativiteit, hygiëne en uiteraard ook de samenwerking tussen leermeester en student voor keuken en bediening.

Op dinsdag 10 maart strijden mbo-studenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, Albeda College Horeca & Toerisme, Curio, ROC van Amsterdam, Hotelschool Ter Duinen (BE) en Albeda Horecacollege Maassluis, ROC Mondiraan en Le Lycee du Detroit uit Calais onderling om de Zilt bokaal. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk op de kook en serveertechnieken, creativiteit, hygiëne, presentatie, samenwerking en smaak.

Uiteraard wordt het eten wat wordt bereid en geserveerd niet zomaar weggegooid. Food Lab Zeeland zorgt voor tafelgasten. Binnen Food lab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaat impact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend. Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af. Ook tijdens activiteiten en wedstrijden houd Food Lab Zeeland zich vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal.

Horecabeurs Goes is een evenement voor iedereen met een affiniteit met de horecasector. Het zal plaatsvinden in de Noordzeehal van de Zeelandhallen te Goes op 9 en 10 maart van 11.00 tot 19.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden