In oktober zegde wethouder Derk Alssema in de raadsvergadering al een verkeersdrempel op de Westwal toe, die snelheid moet remmen.
In oktober zegde wethouder Derk Alssema in de raadsvergadering al een verkeersdrempel op de Westwal toe, die snelheid moet remmen. (Foto: Leon Janssens)

Gemeente Goes komt bewoners Westwal tegemoet

Bewoners van Westwal en omliggende straten in Goes staken hun verzet tegen de vergunning voor de bouw van het particuliere verzorgingshuis Martha Flora. De gemeente Goes en Martha Flora hebben toezeggingen gedaan, die hun grootste bezwaren en zorgen wegnemen.

De bewoners vreesden toenemende verkeersdruk door de komst van de 28 zorgappartementen voor demente ouderen, met een ingang aan de Westwal. Martha Flora heeft echter laten weten de bevoorrading van het complex te laten plaatsvinden via de Nieuwstraat, waar eveneens een ingang is. Dit betekent dat bestelbusjes en zwaarder verkeer geen gebruik zullen maken van de Westwal. Volgens de gemeente is in de Nieuwstraat ter hoogte van het nieuw te bouwen complex voldoende ruimte om goederen te laden en te lossen, zonder dat dit ten koste gaat vanbestaande parkeerplaatsen. In oktober zegde wethouder Derk Alssema in de raadsvergadering al een verkeersdrempel op de Westwal toe, die snelheid moet remmen. Voorts zal er blijvende intensieve handhaving zijn op autoverkeer dat in strijd met de beperking Bestemmingsverkeer gebruik maakt van de Westwal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden