Foto: Christa Merk

Castratie bij reu of teef wel of niet doen?

Het is een vraag waar veel hondenbezitters mee zitten. Doe je er goed aan om je hond te laten castreren? Helpt het voor gedragsproblemen of bij het voorkomen van ziektes? Op 4 april geeft Petra Driesen, holistisch hondeninstructeur een lezing over castratie bij reu of teef bij hondenschool Goes.

Veel hondeneigenaren krijgen advies om hun hond te laten castreren. Voor reuen zou het helpen bij agressieproblemen, voor teefjes zou castratie gezondheidsrisico's helpen voorkomen zoals de kans op mamatumoren. Petra Driesen houdt er een mening op na als het over deze adviezen gaat. Zijn dit werkelijke voordelen? En als dat zo is, heeft het dan alleen maar voordelen of zijn er ook risico's en nadelen?

Petra Driesen is al jarenlang een toonaangevend hondeninstructeur en hondengedragstherapeut. Haar focus ligt veelal op de grens tussen dierengedrag en gezondheid. Zij is ook de bedenker van de "Trainingsvrije opvoedingsmethode" voor pups. Deze lezing is een unieke kans om haar in Zeeland een keer te horen spreken.

De lezing is interessant voor zowel professionals als geïnteresseerde hondenbezitters. Aanmelden kan via de website van Hondenschool Goes: https://www.hondenschoolgoes.nl/cursussen/lezing-castratie-reu-en-teef.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden