Lesgeveninzeeland.nl heeft een wervende insteek. Met als doel om nieuwe studenten, zij-instromers en ervaren leerkrachten en docenten te werven.
Lesgeveninzeeland.nl heeft een wervende insteek. Met als doel om nieuwe studenten, zij-instromers en ervaren leerkrachten en docenten te werven.

Lancering platform LesgeveninZeeland.nl

Vandaag is er in Goes de lancering van het nieuwe platform lesgeveninZeeland.nl. Een pabostudent, zij-instromer en ervaren docent zullen de website in de lucht brengen, in het bijzijn van bestuurders van de Zeeuwse onderwijsorganisaties. De website geeft voorlichting over de diverse mogelijkheden die er zijn om aan de slag te gaan als leerkracht of docent in het Zeeuwse onderwijs.

Lesgeveninzeeland.nl heeft een wervende insteek. Met als doel om nieuwe studenten, zij-instromers en ervaren leerkrachten en docenten te werven. En zo de verwachte tekorten te pareren. Op de site worden vacatures gepubliceerd van Zeeuwse scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Hiervoor is de samenwerking gezocht met de Zeeuwsevacaturebank.nl. Ook wordt veel aandacht besteed aan de inhoud van het werk, inspirerende verhalen van leerkrachten en docenten en mogelijkheden om eens te snuffelen aan het betekenisvolle vak.

Onderwijsambassadeur

Samenwerken is één van de sleutels voor toekomstbestendig onderwijs met voldoende onderwijspersoneel. Gorik Hageman is benoemd tot Zeeuwse onderwijsambassadeur. Hij investeert in de samenwerking met opleidingen en organisaties in de aangrenzende gebieden van Vlaanderen en Zuidwest Nederland, die de Zeeuwse arbeidsmarkt kunnen versterken.

De website is onderdeel van deelprojecten uit - en wordt gefinancierd door de toegekende subsidie van het programma Regionale Aanpak Lerarentekort (RAL). Andere deelprojecten zijn Positionering en profilering, Innovatie, HRM en Arbeidsmarkt.

Lesgeveninzeeland.nl zoekt actief de verbinding met Provincie Zeeland en het platform Zeeland Land in Zee, om wonen, werken en leven in Zeeland te promoten.

De huidige subsidie loopt tot augustus 2020. Tijdens de bijeenkomst op 14 februari wordt tevens een gezamenlijke aanvraag ingediend voor de subsidie Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP). Deze is aan te vragen voor de periode van schooljaren 2020 - 2022.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden