Vier Goese basisscholen krijgen Bibliotheek op School

De Bibliotheek Oosterschelde gaat op 20 februari met vier basisscholen uit de gemeente Goes een nieuwe samenwerking aan onder de noemer 'de Bibliotheek op school'. De Bibliotheek op school stimuleert kinderen om meer te lezen, op school en thuis en zo de taalontwikkeling positief te beïnvloeden. De Bibliotheek Oosterschelde werkt op dit moment samen met 11 Goese basisscholen. Wethouder Cees Pille is aanwezig bij de ondertekening die plaats vindt op De Stamperiusschool in Wilhelminadorp.

De vier scholen waar de Bibliotheek op school gaat starten zijn: OBS De Kloetingseschool, OBD De Zuidwesthoek, CBS Prinses Beatrixschool en OBS De Stamperiusschool. In de Stamperiusschool is sinds kort ook een leespunt van de Bibliotheek gevestigd, een mini-bibliotheek met een collectie boeken voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het Leespunt, geopend op donderdag tussen 14.00-16.00 uur, is ook een afhaalpunt voor volwassen leden voor het reserveren en het inleveren van materialen van de Bibliotheek.
Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, Bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er meer aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Een vaste leesconsulent brengt regelmatig een bezoek aan de school om leesplezier, leesbevordering en digitale geletterdheid actief onder de aandacht te brengen bij leerkrachten en leerlingen. Op deze manier brengt de Bibliotheek op school lezen en leesplezier zo dicht mogelijk bij de leerlingen.

Meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden