Van links naar rechts de auteurs Aagje Feldbrugge, Hans Corbijn en Els van de Kerkhof. FOTO: PR
Van links naar rechts de auteurs Aagje Feldbrugge, Hans Corbijn en Els van de Kerkhof. FOTO: PR (Foto: )

Dubbel genieten van zeventien mooie Zeeuwse Zwerftochten

Van het Walcherse wandelwalhalla naar de wereldberoemde Oosterscheldekering of naar Thoolse polders met verhalen. Els van de Kerkhof, Aagje Feldbrugge en Hans Corbijn brengen na hun boekje Walcherse Wandelingen (2018) nu de opvolger Zeeuwse Zwerftochten (2020) uit. Zeventien wandelingen door de hele provincie Zeeland.

door Theo Rietveld

ZEELAND – Els en Hans wachten me op in het Leescafé. Samen met Aagje Feldbrugge zijn zij de drie samenstellers van de tweede wandelgids over Zeeland. De drie uitgevers van Gegarandeerd Onregelmatig lopen samen met belangstellenden, alle routes mee. Voorlopers, meelopers en nalopers krijg ik van Els en Hans te horen. "Eigenlijk moest het boekje over Zeeland het eerste uitkomen, maar omdat we zoveel mooie Walcherse wandelingen hadden, besloot de uitgever dat eerst op de markt te brengen", aldus Els. "En dat boekje is inmiddels meer dan tweeduizend keer verkocht en heeft al zijn tweede druk beleefd", voegt ze eraan toe.

Ontstaan

Els kent Aagje uit de tijd van de Stichting Voetpaden Walcheren. Hans is een boerenzoon en van huis uit een hardloper en heeft sinds een paar jaar zijn eigen bedrijf Wandelen op Walcheren, dat arrangementen aanbiedt voor groepen en bedrijven. Hans: "Ik las in twee jaar terug een artikel over het eerste wandelboekje. Je kon meelopen met de uitgever. Dat heb ik gedaan. En zo heb ik Els en Aagje ontmoet. Ik ben dol op topografische kaarten, zoek als loper naar onverharde paden en maak zoveel mogelijk mensen enthousiast." Els: "Na het eerste boekje hebben we de draad weer opgepakt, verkenningen gedaan, informatie verzameld en veel gelopen en foto's gemaakt. Aagje hielp mee met achtergrondinformatie en verrichtte redactioneel werk. Alles bij elkaar kostte het veel tijd."

Passie

Els en Hans zijn wandelaars met passie; hebben oog voor detail en zorgen ervoor dat de route nooit veroudert: op internet worden de routes geüpdatet. Ze vertellen ook over een extraatje; wie zonder boekje de routes wil lopen, kan de beschrijving en kaart downloaden via wandelzoekpagina.nl. "Wie de wandeling echt wil beleven, neemt de gids mee en geniet dubbel: van de overweldigende natuur en de gevarieerde informatie."

De wandelgids Zeeuwse Zwerftochten is sinds 6 februari te koop voor 16,95 euro. Uitgever en auteurs waren 6 februari aanwezig bij de presentatie in boekhandel De Koperen Tuin in Goes. Het eerste exemplaar ging naar Toine Poppelaars van Waterschap Scheldestromen.

wandelzoekpagina.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden