Matthijs
Matthijs (Foto: Ad Schenk)

Theatervoorstelling vastenactie op school Ovezande

Verhalenverteller Matthijs Vlaardingerbroek komt met zijn programma ‘Samen Sterk’ naar basisschool De Zandplaat in Ovezande. Jaarlijks reist Vastenactie tijdens de vastentijd (in 2020 van 26 februari tot 10 april) met een scholentoer voor basisscholen door het land. Daarin besteedt men op een speelse manier aandacht aan de betekenis van de vastentijd.

Op maandag 17 februari, onder schooltijd om 13.15 uur, is de interactieve theater voorstelling voor de kinderen op de basisschool in Ovezande. Het is een samenwerking tussen de Caritas van de RK-kerk en de basisschool.

Als tegenprestatie organiseert de school samen met de kerk een fondsenwervende activiteit voor de vastenactie. De school doet altijd mee met inzamelen door middel van de vastenactie doosjes. Deze vastenactiedoosjes worden op 4 april (Palmpasen) in de kerk aangeboden

Matthijs gaat in zijn programma ‘Samen Sterk’ in op thema’s als vriendschap en iets doen voor een ander. Ook brengt hij de vastenactieprojecten op een toegankelijke manier ter sprake. Met zijn buikspreekpoppen en goocheltrucs maakt Matthijs er een spetterend spektakel van, waar hij de kinderen actief bij betrekt.

Daarnaast biedt Vastenactie inspirerend lesmateriaal, met verschillende werkvormen. Het lesmateriaal staat dit jaar in het teken van beroepen: wat willen kinderen later worden en hoe is dat voor een kind in een ontwikkelingsland? Natuurlijk is er volop aandacht voor de vastentijd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden