koolmees met rups
koolmees met rups (Foto: IVN )

Vogelvoederplaats maken met materiaal uit Oosterschede

Het OosterscheldeMuseum in Yerseke houdt op woensdag 26 februari voor kinderen tussen 6 en 10 jaar een leuke knutselactiviteit. Met onder meer materiaal uit de Oosterschelde wordt op een creatieve manier een voederplankje voor vogels gemaakt.

YERSEKE - De kinderactiviteit vindt plaats in het OosterscheldeMuseum in Yerseke op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. De kosten zijn 4 euro, inclusief drinken. Voor de begeleiders is de entree gratis. Heb je belangstelling, geef je dan uiterlijk 24 februari op via de website, www.oosterscheldemuseum.nl of via info@oosterscheldemuseum.nl

In het Oosterscheldemuseum wordt de geschiedenis en cultuur van de schelpdiervisserij, met name de oesterteelt vanaf 1860 in beeld gebracht. Ook het verhaal van de vele verdronken dorpen van Zuid-Beveland in de Oosterschelde, met name de verdronken stad Reimerswaal wordt boven water gehaald. Naast de ontwikkelingen in de oester- en mosselteelt hebben de vissersboten, van hoogaars tot kotter, ook een snelle ontwikkeling doorstaan. In het museum zijn vele voorbeelden van de boten in de schelpdiervisserij te zien.

Zie www.oosterscheldemuseum.nl of tel.0113-574374 voor aanmelding en meer informatie.

Meer berichten