Samen tegen eenzaamheid

In Podium 't Beest in Goes vond maandagavond 3 februari de bijeenkomst Samen tegen Eenzaamheid plaats. De avond was bedoeld voor ondernemingen, verenigingen en organisaties die zich willen inzetten om eenzaamheid tegen te gaan. Het doel van de bijeenkomst was om krachten te bundelen en bewustwording te creëren over wat een ieder kan doen om eenzaamheid tegen te gaan. Samen tegen Eenzaamheid!

Wethouder André van der Reest: 'Er zijn in Goes al vele mooie initiatieven die erop gericht zijn om mensen samen te brengen en die helpen om een netwerk op te bouwen. Hoe mooi zou het zijn als we dit aanbod nog verder uitbreiden of dat we ons lokale aanbod versterken door meer en beter samen te werken. En dat alles met het doel om eenzame mensen te helpen zich wat minder eenzaam te voelen.'

Sprekers
Tijdens de bijeenkomst kwamen twee sprekers aan het woord. Zo vertelde landelijk ambassadeur Marianne van den Anker iets over het nationale actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid. Hierbij is de gemeente Goes ook aangesloten. Daarnaast sprak Jenny de Jong-Gierveld over de manieren waarop eenzaamheid aan te pakken is. Zij is socioloog en een autoriteit op het gebied van eenzaamheid.

Netwerk
Onderzoek wijst uit dat alleen losse ontmoetingen het gevoel van eenzaamheid niet verminderen. Het is belangrijk dat iemand deel uitmaakt van een netwerk. Denk hierbij aan een kennissenkring, vereniging of kerkgemeenschap. Op de website www.wijzijngoes.nl staan per dorp of wijk activiteiten genoemd, die gericht zijn op het samenbrengen van mensen. Deze activiteiten dragen ook bij aan het uitbreiden van het eigen netwerk en kennissenkring.

Lokale coalitie
De bijeenkomst 'Samen tegen eenzaamheid' is, naast de vorig jaar georganiseerde dialoogtafel, een tweede stap om te komen tot een lokale coalitie en krijgt nog dit jaar een vervolg. Een gezamenlijke aanpak tegen eenzaamheid in de gemeente Goes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden