Na Cees Pille als wethouder van Goes geïnstalleerd te hebben was burgemeester Margo Mulder de eerste om hem daarmee te feliciteren. FOTO: Leon Janssens
Na Cees Pille als wethouder van Goes geïnstalleerd te hebben was burgemeester Margo Mulder de eerste om hem daarmee te feliciteren. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Nieuwe wethouder Cees Pille aan het woord

Tijdens de raadsvergadering vorige week donderdag werd Cees Pille (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Daarmee is het Goese college van burgemeester en wethouders weer compleet. Cees Pille neemt de plaats in van Loes Meeuwisse en neemt haar portefeuille met financiën, verkeer en vervoer, openbare werken, binnenstad, cultuur en recreatie en toerisme.

door Leon Janssens

GOES – Cees Pille (49) studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam economie en was secretaris bij VNO-NCW in Brabant en Zeeland. Geboren in Woerden woonde hij in Bodegraven en lange tijd in Rotterdam. In 2017 is Pille met zijn vriendin en hun twee kinderen in Goes gaan wonen. "Snel nadat ik hier woonde was ik al actief bij de VVD Zeeland en had veel contact met de fractie. Vorige zomer was er al een goed gesprek want er zou na de verkiezingen een post vacant kunnen komen. Wij waren heel verrast dat Loes Meeuwisse burgemeester van Noord-Beveland werd. Ik besloot mij kandidaat te stellen voor wethouder in Goes. Dat vind ik interessant en leuk om te doen. Met de fractie ben ik een sollicitatiegesprek aangegaan en dat heeft goed uitgepakt." Bij VNO-NCW deed Cees Pille veel ervaring op met economie, infrastructuur, ondernemers en ruimte-planning. In Rotterdam was hij vier jaar raadslid voor de VVD in de deelgemeente Feijenoord.

Vertrouwd

De benoeming als wethouder werd in de raadsvergadering officieel na een geheime stemming door de 23 aanwezige raadsleden. Uitslag 22 stemmen vóór en één stem tegen. "Ik ben hier al wat thuis geraakt, rustig aan begonnen. Met alle afdelingshoofden van de gemeente Goes heb ik al een gesprek gehad en informatie opgedaan om vertrouwd te raken met de materie", vertelt wethouder Pille, "Ik denk verder aan nog betere bereikbaarheid. Het gaat hier economisch goed, dat betekent meer verkeer en dat moet goed afgewikkeld kunnen worden. Het masterplan voor de binnenstad van Goes komt er aan, we zitten midden in het spoortraject waarvan half april de openstelling van de onderdoorgang wordt verwacht."

Portefeuille

Zijn portefeuille als wethouder bevat ook financiën. "Die zijn prima op orde en dat wil ik ook zo voortzetten. Alle credits voor mijn voorganger", aldus Pille. Hij is wijkwethouder van Wolphaartsdijk, 's-Heer Hendrikskinderen, Goes-Zuid, Ouverture en Aria, en van Goese Meer. Pille houdt iedere donderdag spreekuur in het Stadskantoor van 18.30 tot 19.30 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden