Jongeren denken mee over nieuwe ruimte Buurthuis de Pit

Vrijdagavond 24 januari kwamen ruim 35 jongeren tussen de 8 en 18 bijeen tijdens het Pitza-overleg in Buurthuis de Pit. De Pit krijgt een nieuwe multifunctionele ruimte waarbij er veel waarde wordt gehecht aan de wensen van onder andere jongeren. De bijeenkomst is ontstaan uit een samenwerking tussen Buurthuis de Pit en de jongerenwerkers van SMWO.

Het doel van de bijeenkomst was om jongeren aan het woord te laten over hun wensen en ideeën voor de nieuwe ruimte. In ruil daarvoor kregen alle jongeren een stukje pizza. Vandaar de naam Pitza-overleg. Daar waar SMWO streeft naar vitaal & gezond was er dit keer gekozen voor een feestelijke beloning. Aan de hand van diverse werkvormen gingen Rajiv Weezepoel en Wietse de Munck van SMWO met de jongeren aan de slag. Er werden plattegronden getekend met diverse invullingen van de ruimte. En doormiddel van het spelen van monopoly konden de jongeren met fictief geld een verdeling maken over wat zij belangrijk vinden. Deze manier van out of the box denken leverde veel en mooie ideeën op. En naast de opgeleverde ideeën was deze bijeenkomst voor de jongerenwerkers een mooie gelegenheid om kennis te maken met de jongeren. De jongerenwerkers leggen op laagdrempelige manier contact met jongeren. Maar signaleren ook trends en ontwikkelingen, en zijn er om allerlei vragen te beantwoorden bijvoorbeeld op het gebied van school, gezin, vrije tijd, etcetera.

De opgeleverde ideeën worden waar mogelijk meegenomen in de bouwplannen. Deze zomer verwacht Buurthuis de Pit de verbouwing af te ronden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden