Temidden van bouwmaterialen kijkt Ronny Menheere uit naar de heropening van De Pit: "Het wordt prachtig, een burrthuis om gezellig thuis te komen.' FOTO: Leon Janssens.
Temidden van bouwmaterialen kijkt Ronny Menheere uit naar de heropening van De Pit: "Het wordt prachtig, een burrthuis om gezellig thuis te komen.' FOTO: Leon Janssens. (Foto: )

'Iedereen is welkom, van nul tot 100 plus'

In Buurthuis De Pit in Goes-Zuid zijn er volop werkzaamheden aan de gang door renovatie en door nieuwbouw voor een uitbreiding van het gebouw. Om die reden werd De Pit in september gesloten en verkasten de activiteiten tijdelijk naar Lijnbaan 14, net over het spoor. Beheerder Ronny Menheere: "Het streven is om begin mei weer terug in De Pit te zijn."

GOES – Het is een hele organisatie want om de gebruikers ruimte te bieden moesten tal van zaken uit Buurthuis De Pit overgebracht worden naar het voormalig schoolgebouw op de Lijnbaan. "Behalve de twee biljarttafels, dat was niet te doen. In de vernieuwde Pit krijgen de biljarters een eigen biljartzaal waar de caramboles kunnen worden gemaakt. De activiteiten in de tijdelijke opvang worden redelijk bezocht. Bingo hier in de gymzaal toch altijd met 80 tot 100 deelnemers. Normaal deden we bij de bingo een hapje eten vooraf maar dat is hier niet mogelijk."

Minder aanloop

Over het algemeen kunnen we stellen dat hier minder aanloop is dan in de Appelstraat. Voor oudere mensen is het best lastig. Onderling wordt er toch geprobeerd om voor vervoer te zorgen. Zijn de mensen eenmaal hier dan is het net zo gezellig als daar. Wij zitten op de bovenverdieping maar er is een stoeltjeslift", zegt Ronny.

Jongerenruimte

Er wordt hard gewerkt aan De Pit. Het gebouw wordt aan de buitenkant een stuk mooier met de nieuwe entree met schuifdeur, aan de kant van de Fruitlaan met een foyer die doorloopt tot de andere zijde aan de zuidkant waar een terras komt. In de foyer komt een leestafel, zithoek en de bar. Behalve de biljartzaal komen er een nieuwe crearuimte, nieuwe keuken, een multifunctionele jongerenruimte zodat er meer plaats is voor de jeugd. "Er is nauwere samenwerking gezocht met SMWO en er komt, dat is er nu ook al, een spreekuur op donderdagmiddag. Aan de achterkant van De Pit is de nieuwbouw, 63m2 met twee verdiepingen. De toiletgroep is volledig vernieuwd, ook het invalidentoilet wat beter toegankelijk is gemaakt voor mensen met een beperking. Alles is rolstoelvriendelijk."

Samenwerking

Buurthuis De Pit in oude vorm is 41 jaar in gebruik geweest. Bij de gebruikers is geïnformeerd naar hun ideeën en wensen en Architecten Alliantie Goes ging daarmee in overleg aan de slag. Ronny Menheere: "De samenwerking met alle partijen verloopt bijzonder goed. Buurthuis De Pit gaat straks weer open. Iedereen is welkom, van nul tot 100 plus."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden