Foto:

Wederom toename in aantal reddingen KNRM Hansweert

Evenals voorgaande jaren zagen de vrijwilligers van Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij locatie Hansweert de hulpvraag toenemen. In 2019 zijn zij 30 maal uitgevaren om mensen te redden en te helpen. Hierbij zijn 43 personen geholpen of gered. In 2018 was dit nog 28 maal. De helft van de gevallen betrof zeil- en motorjachten in problemen, veelal veroorzaakt door technische mankementen of navigatiefouten. Daarnaast werden de 20 vrijwilligers van het reddingstation opvallend vaak opgeroepen voor waterrecreanten in nood.

Bijzondere reddingsacties

Een reddingsactie waarbij de KNRM van onmisbare waarde bleek vond plaats op 17 juli 2019. Een bodemonderzoeker kwam tijdens zijn werk aan de waterlijn vast te zitten in het slik, terwijl het water snel opkwam. Dankzij een goede samenwerking tussen de KNRM en brandweer kon de persoon met behulp van de slikslee worden gered. Ook op 4 december maakten de vrijwilligers het verschil toen zij na een moeilijke zoekactie terwijl het erg mistig was een vermist persoon aantroffen onderaan de zeedijk bij Hoedekenskerke. De persoon is met onderkoelingsverschijnselen overgedragen aan ambulancepersoneel.

Voor het eerst meer dan 100.000 donateurs

In 2019 telde de KNRM voor het eerst in haar historie meer dan 100.000 donateurs. Een mijlpaal waar de organisatie trots op is. Veel donateurs steunen de KNRM vanwege haar vrijwilligerskarakter en het bijzondere werk dat de redders uitvoeren. De KNRM streeft ernaar in 2024, bij haar 200-jarig bestaan de 120.000e donateur te kunnen verwelkomen. De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs, giftgevers, sponsoren en erflaters. Vrijwillige bijdragen van donateurs passen uitstekend bij de vrijwillige redders en de kosteloze hulpverlening. Dit is sinds 1824 het fundament onder de KNRM. Deze zuivere vorm van vrijwilligerswerk past bij het karakter van hulp verlenen, redden op zee en het kameraadschap dat redders bindt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden