Op het jaarlijkse kwartettenbal komen de carnavalsverenigingen samen in De Pikpot Kwadendamme bij prins Geert (rechts). Vorige jaar was prins Ruben van de Klorianen te gast. FOTO: Leon Janssens
Op het jaarlijkse kwartettenbal komen de carnavalsverenigingen samen in De Pikpot Kwadendamme bij prins Geert (rechts). Vorige jaar was prins Ruben van de Klorianen te gast. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Kwartettenbal in de Pikpot 'Me bluuve d'r an trokke'

Wie alvast een voorproefje wil nemen van de jaarlijkse carnavalsleut is zaterdag 18 januari welkom in De Pikpot (Kwadendamme) waar in tapperij 's Lands Welvaren het Kwartettenbal wordt gehouden. Het bal begint vanaf 21.00 uur, de entree is gratis. "Komt allen verkleed en geniet er van."

PIKPOT/KWADENDAMME - Voor de carnavalsliefhebbers is het mooiste seizoen van het jaar weer aangebroken en dat begint met het kwartettenbal dat de vier carnavalsverenigingen op de Bevelanden om beurten organiseren. Dit jaar is de eer aan prins Geert van Pikpot om de prinsen en hun Raad van Elf en gevolg te ontvangen. Vorig jaar werden ook prins Ruben met de Klorianen uit Kloosterzande uitgenodigd. Voorzitter van De Pikpotters, Jeroen van Sabben: "Het is nog een verrassing wie er bij ons komt, maar prins Kees van Hanzehat, prins Marcel van Kraaienist en de heringetreden prins Richard van Paerehat zullen er zijn. Het wordt vast een leuke avond, een gezellig feest met muziek van DJ Roy en zang van Danny Kanters." Tijdens de welkomsttoespraak van gastheer prins Geert, befaamd om zijn schoeisel, worden traditioneel een aantal ludieke carnavalsgrappen uitgehaald. Het carnavalsmotto van de Pikpot "Me bluuve d'r an trokke" leent zich hier uitstekend voor.

Meer berichten