Foto: Nico van Rooijen

Optreden Blue Jeans Big Band in Wissenkerke

Zaterdag 18 januari treedt de Blue Jeans Big Band op in Wissenkerke.

WISSENKERKE - De 'Blue Jeans Big Band' en 'Appletree' kruipen voor de tweede keer in de muzikale huid van Glenn Miller & The Andrews Sisters. Band en zangeressen trekken samen op in het kader van de 75e herdenking van 'De Slag om de Schelde'. Rens Schot (Zeeuwse Komedie) schreef een muzikaal drama waarin originele arrangementen en loepzuivere close-harmony de hoofdrol spelen.

Naar aanleiding van de herdenking van 75 jaar bevrijding in Zuid West Nederland in 2019 presenteert de band samen met de dames van Appletree een speciaal programma waarbij de muziek van Glenn Miller en de Andrews Sisters centraal staat. Rens Schot schreef en regisseert het muzikale theaterdrama 'De dood van de dirigent', waarin de swingmuziek rond WO II de hoofdrol speelt. Tussen de nummers acteren zangeressen en bandleden in avonturen en intriges die achter de schermen van een fictieve tournee van Glenn Miller & The Andrews Sisters plaatsgevonden zouden kunnen hebben.

Appletree is voor deze theatershow samengesteld uit drie gelouterde Zeeuwse zangeressen.

Rens Schot toneelschrijver en als regisseur verbonden aan producties waarin historische gebeurtenissen in persoonlijk perspectief zijn geplaatst.

Het optreden is in buurthuis Onder de Toren in Wissenkerke en begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie zie de bijlagen. Of kijk op onze site: www.nutnoordbeveland.nl.

Meer berichten