De kerstgedachte wordt per post het minst verspreid door Zeelanders. Zij sturen namelijk de minste kerstkaarten van heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl. Flevolanders zijn het attentst, want zij doen de meeste kerstkaarten op de bus. Van alle steden in Zeeland ont...
De kerstgedachte wordt per post het minst verspreid door Zeelanders. Zij sturen namelijk de minste kerstkaarten van heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl. Flevolanders zijn het attentst, want zij doen de meeste kerstkaarten op de bus. Van alle steden in Zeeland ont...

Kerstgedachte minst verspreid door Zeelanders

De kerstgedachte wordt per post het minst verspreid door Zeelanders. Zij sturen namelijk de minste kerstkaarten van heel Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.nl. Flevolanders zijn het attentst, want zij doen de meeste kerstkaarten op de bus. Van alle steden in Zeeland ontvangen inwoners van Noord-Beveland, Borsele en Schouwen-Duiveland de meeste kerstwensen. De kaartenwebshop verstuurde in 2018 ruim 1 miljoen kerstkaarten.

Van alle steden in Nederland sturen Urkers de meeste kerstkaarten. En als gekeken wordt naar plaatsen met meer dan 100.000 inwoners is Amersfoort dit jaar kampioen kerstkaarten sturen.

Postbode bezorgt meeste kerstkaarten in Flevoland

Kaartje2go keek ook naar welke provincie de meeste kerstkaarten van Nederland ontvangt. In Flevoland komt de postbode het vaakst langs in december. De provincie waar de deurmatten het minst bezaaid liggen is Zuid-Holland. Van alle steden ontvangen Renswoudenaren gemiddeld de meeste kerstkaarten. Inwoners van Vaals krijgen de minste.

Gemak voor man belangrijk bij kerstkaarten sturen

Opvallend is dat mannen massaal voor gemak kiezen bij het versturen van kerstkaarten. 58% brengt zijn kerstgroet namelijk niet zelf naar de brievenbus, maar laat deze rechtstreeks naar de ontvanger versturen. Ruim 60% van de vrouwen kiest juist voor een pakketje kerstkaarten om thuis te ontvangen. Een reden hiervoor kan zijn dat vrouwen hun kerstgroet liever zelf rondbrengen. Met een pakketje kerstkaarten hebben ze hier de mogelijkheid toe.

Persoonlijke kerstkaart

Marketing Manager Mark van Kasteren vertelt: "Een ander voordeel van een pakketje kaarten is dat je een handgeschreven kerstwens op je kaart kunt schrijven. Samen met een foto maak je je kerstkaart zo heel persoonlijk. Maar je kaartje rechtstreeks naar de ontvanger sturen is natuurlijk ideaal in de drukke decembermaand."

Limburg stuurt duurste kerstkaart

Verder blijkt dat Limburgers hun familie en vrienden blij maken met de meest luxe kerstkaarten. Zeelanders versturen daarna de meest luxe kaartjes, terwijl ze wel de minste sturen. Mensen die een kaartje van een Drentenaar op de deurmat vinden, ontvangen de goedkoopste kerstkaart.

Kaartenwebshop Kaartje2go

Kaartje2go.nl is de grootste kaartenwebshop van Nederland. Tijdens de piekperiode voor kerst verwerkt het bedrijf 22.000 kaarten per uur. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en natuurlijk kerstkaarten. Kaartje2go ontving in 2019 een Shopping Award in de categorie Cadeaus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden