Foto:

Folkconcert Windbroke

Zaterdag 14 december sluit de Keltische folkgroep Windbroke het jaar sfeervol af met een avondvullend concert in het kerkje van Kattendijke. Dit pittoreske en historische dorpskerkje vormt het ultieme decor voor deze traditionele muziek uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen. Muziek dus uit Schotland, Ierland, Bretagne, en soms zelfs uit Portugal of Spanje.

Je zou het misschien niet verwachten, maar de provincie Zeeland brengt ook op folk gebied mooie dingen voort! Windbroke is hiervan een goed voorbeeld. Wars van populisme probeert de groep een sfeer te creëren zoals die in vroegere tijden in de huiskamers of kleine gelegenheden te vinden was. De uit overlevering bewaarde tunes en songs worden gespeeld en begeleid op traditionele instrumenten zoals Ierse fluiten (Whistles), Bodhran (Ierse trommel), gitaar, banjo, Ierse mandoline, accordeon en meer. De band spreekt bij deze muziekkeuze zelf over "Keltische Luisterfolk"

Dit alles zorgt voor een uiterst afwisselend programma met een hoop spanning tussen melancholie en levensvreugde. Het plezier dat de heren in het musiceren uitstralen, het relativerend vermogen van de band en de met het publiek gedeelde wetenswaardigheden maken elk optreden van Windbroke tot een bijzondere belevenis. In dit speciale endejaarsconcert blikt de band terug op nummers van vroeger en wordt vooruitgeblikt naar nieuwe composities.

Het eindejaarsconcert in de kerk aan de Dorppstraat 53 in Kattendijke begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.windbroke.nl. Natuurlijk kunnen kaarten ook voor aanvang aan de deur worden gekocht.

Met vriendelijke groet namens

Jaap van Liere

06-51549071

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden