Uitreiking Gouden Speld met oorkonde
Uitreiking Gouden Speld met oorkonde (Foto: Anneke van Waarden-Koets)

Uitreiking Gouden Gildespeld aan Klazina van den Berge-Vos

Op 22 november is door Gilde Nederland, middels haar voorzitter a.i. Rob Hoekstra, de Gouden Gildespeld overhandigd aan Klazina van den Berge-Vos voor al haar verdiensten voor Gilde Nederland en Stichting 't Gilde de Bevelanden.

De uitreiking vond plaats in het bijzijn van de Stadsgidsen en bestuur van Stichting 't Gilde de Bevelanden.

Sinds 2007 maakt mevrouw Van den Berge-Vos (1942) deel uit van het bestuur van 't Gilde de Bevelanden. In het bestuur behartigt zij als coördinator van de Stadsgidsen met een bezielend enthousiasme de belangen en uitbouw van deze activiteiten.

Door haar tomeloze energie, creativiteit, organisatietalent en gedrevenheid van de afgelopen 12 1/2 jaar heeft zij er voor gezorgd dat het aantal rondleidingen van een kleine 1000 bezoekers is gestegen naar meer dan 2500 bezoekers aan het historisch hart van Goes.

Door haar inzet vinden er gedurende de zomermaanden op de woensdag gratis meer dan 150 stadsrondleidingen plaats, die door toeristen uit binnen- en buitenland worden bezocht. Op deze wijze heeft zij, samen met haar gidsen, Goes (=Goed) met zijn cultureel erfgoed op de kaart gezet.

Ook bij de invulling van de open Monumentendagen, wanneer er informatieve rondleidingen plaatsvinden in het Stadshuis, de Stadshaven en de Jachtwerf heeft zij aan de basis gestaan.

Daarnaast organiseerde zij scholingen en een landelijke Coördinatorendag.

Ook de ontwikkeling van een "Toolbox voor een succesvolle rondleiding" heeft zij mede geïnitieerd en wordt nu landelijk gebruikt.

Zij heeft voor 't Gilde een goede en constructieve samenwerkingsrelatie opgezet met de VVV van Yerseke, de plaatselijke VVV en de middenstand, de Gemeente Goes, Stichting Goes Promotie, het Gemeente Archief en, last but not least, het Historisch Museum de Bevelanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden