jan Pieter Dees en Miranda Zomer bewonderen een van de aansprekende schilderijen die op de expositie hangen. FOTO: Leon Janssens
jan Pieter Dees en Miranda Zomer bewonderen een van de aansprekende schilderijen die op de expositie hangen. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Passie voor Peeland van Zomer en Dees: creativiteit

Ze gaan allebei voor creativiteit wat Miranda Zomer en Jan Pieter Dees tijdelijk bindt. Waar Miranda met haar team in salon Purity artistiek bezig is, laat amateurschilder Jan Pieter zich inspireren door de zee. Ze hebben elkaar gevonden met een expositie in Purity.

KAMPERLAND - "Leuk dat die kans mij hier geboden wordt en in een kapsalon wordt ook artistiek en creatief gewerkt", zegt Jan Pieter Dees, "Mijn werk is veelal gebaseerd op de zee, een onuitputtelijke bron van inspiratie, en dat gekoppeld aan de Zeeuwse luchten. Pas stond ik zes weken op camping in Oostkapelle. Daar zie je weer andere dingen zoals veel paarden. Ook daar heb ik mooie ideeën opgedaan. Het verwonderde mij dat Oostkapelle zo'n mooi plekje is. Daar staan ook grote huizen en mijn vrouw, Tine Seymour, heeft daar haar roots. Haar betovergrootvader kwam daar te wonen en werkte op het landgoed om onder meer als koetsier de paarden te verzorgen. Hij maakte met jonkheer De Jong van Ellemeet een rondreis door Europa. Ook de omgeving, de natuur was mooi bij Oranjezon en Domburg Het waren daar de tuinen van Zeeland. Door de inudatie van Walcheren door de Duitse bezetter ging dat allemaal naar de Filistijnen. De opa van mijn vrouw had later een bierbottelarij onder de Lange Jan in Middelburg."

Verankerd

Jan Pieter Dees is op Wissenkerke geboren (1952) en woont tegenwoordig in Ede. Hij schildert veel in de omgeving van Ede, zoals op de Ginkelse heide en bij de schaapskooi. Zijn Peeland laat hem echter niet los, het is verankerd in zijn wezen. "In mijn jeugd heb ik ontzettend veel vrijheid gekend. Het was een eiland, er gebeurde niet zo veel. Het was veilig. Mensen die wat uithaalden kwamen niet hier weg. Ik ken de Oosterschelde nog vanuit de tijd dat hij open was met eb en vloed. Peeland, het blijft mij trekken."

Beleving

Op de expositie in kapsalon Purity wordt leuk gereageerd door bezoekers en klanten. Ook Miranda geniet er van: "Het is artistiek, het sluit aan en past mooi bij onze salon voor haar en visagie. Gedurende drie maanden een expositie waarbij tussendoor voor de variatie het getoonde werk wat wisselt. Het is zo mooi, zo'n echte beleving, de zee, de Oesterpit, onze passie voor Peeland."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden