Burgemeester Letty Demmers kwam Sara Geelhoed feliciteren. Zij ontving ook gelukwensen van het Koninklijk Huis en de Commissaris van de Koning
Burgemeester Letty Demmers kwam Sara Geelhoed feliciteren. Zij ontving ook gelukwensen van het Koninklijk Huis en de Commissaris van de Koning (Foto: )

Passie voor Peeland van Sara Geelhoed: de landerijen

Het was groot feest in de Beatrixstraat in Colijnsplaat want 16 november vierde Sara Geelhoed – de Fouw haar 100ste verjaardag. Dan heb je Sara toch mooi twee keer gezien. "Zo had ik het nog niet bekeken", zegt de goedlachse honderd jarige.

COLIJNSPLAAT - Sara de Fouw werd in 1919 in Vogelenzang in Colijnsplaat geboren en zij koestert nog een mooie foto waarop zij voor het ouderlijk huis staat samen met haar broer en zus. "Maar mijn vader ging werken als knecht bij een boer die tussen Colijnsplaat en Kats in de Noordlangeweg zat. Wij zijn toen voor vijf jaar bij die boer gaan wonen. Het hoorde bij Kats maar wij bleven altijd op Colijn' gericht. Daar gingen wij ook naar school. M'n broer had een fiets en dan mocht ik mee achterop, maar als het 's winters koud was dan liepen we.

Meerijden

We mochten dan ook wel eens met de auto van dokter Maas meerijden. "Ga maar aan de weg staan, dan kom ik", zei hij. Met de wijkverpleegster had hij een rondje tot half negen op Kats en zo konden wij dan mee. Vroeger kon het zo koud zijn dan had je echt de blommen nog op de ramen. Je begrijpt dat wij ontzettend blij waren dat we mee mochten rijden."

Zelfstandig

Sara woont 61 jaar in de Beatrixstraat, vanaf 1958. Haar man overleed 47 geleden en zij bleef achter met drie dochters waarvan er een getrouwd was. Sara doet nog veel zelf en is goed bij de tijd. Haar conditie is nog goed, zij brak vorig jaar haar heup en herstelde. Sara woont zelfstandig, doet met haar dochter boodschappen en kookt haar eigen potje. "Per week krijg ik drie uur hulp en de rest doe ik zelf of met mijn dochter. Actief blijven en gezond eten zeg ik maar. Drinken of roken heb ik nooit gedaan, maar als ik jarig ben dan lust ik wel een advocaatje. Ook brei ik nog steeds, kinderkleertjes, dat vind ik leuk om te doen. En graag puzzelen."

Natuur

De Passie voor Peeland van Sara zijn de landerijen. "Prachtig, als ik meerijd naar mijn dochters in Arnemuiden en Middelburg dan geniet ik daar onderweg van. Ik ben echt een natuurmens en hou van bloemen. Bloemen en natuur."

Burgemeester Demmers kwam de honderd jarige namens de gemeente Noord-Beveland feliciteren met een bloemstuk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden