In bijna tien jaar wethouder ontving Loes Meeuwisse veel mensen voor een bespreking, vergunning of informatie op haar werkkamer. Zij vertrekt nu naar Noord-Beveland. (foto: Leon Janssens)
In bijna tien jaar wethouder ontving Loes Meeuwisse veel mensen voor een bespreking, vergunning of informatie op haar werkkamer. Zij vertrekt nu naar Noord-Beveland. (foto: Leon Janssens) (Foto: )

Meeuwisse: 'Mooi om deze stap te zetten'

Het was een goed bewaard geheim en het kwam voor velen als een verassing: Loes Meeuwisse, wethouder in Goes, wordt per 18 december 2019 de nieuwe burgemeester van de gemeente Noord-Beveland. "Dat heb ik altijd graag willen worden."

GOES – Drs. Loes Meeuwisse, doctorandus in geschiedenis, kwam in 1996 bij de gemeente Goes op Economische Zaken en was van 2002 tot 2008 hoofd sector Grondgebied. "In die tijd vielen daar de bouwvergunningen onder en ook Stadsbeheer en Openbare ruimte", zegt Meeuwisse, "Aansluitend heb ik twee jaar in Dordrecht bij de gemeente gewerkt en was daar hoofd van het Grondbedrijf. Ik wilde toch wat anders, niet vanuit mijn functie, maar in de gemeente Goes in de politiek. In 2010 ben ik wethouder geworden met min of meer dezelfde portefeuille, financiën, recreatie en toerisme, verkeer en vervoer, binnenstad, openbare werken, cultuur, communicatie en citymarketing."

Binnengehaald

Wethouder Meeuwisse kreeg ook te maken met de grote Rijksbezuinigingen die opgelegd werden. "Financiën zijn altijd belangrijk, wij moesten fors bezuinigen. Als gemeente zorgvuldig op de centjes passen en kijken hoe je het uitgeeft. De begroting 2020 is een paar weken geleden behandeld en Goes staat in de plus. Bij een afscheid is dat is prettig, daar houd ik een tevreden gevoel aan over." Een groot project waren de nieuwe afslagen op de A58 bij Goes-Zuid. "Dat geld, daar moest ik veel achteraan zitten bij minister Schulz-Verhagen. Het ging om 8,5 miljoen euro. Toch binnengehaald", stelt Loes vast, "De aanleg leidde tot een grote verbetering en verandering. Het sluit goed aan bij de ontwikkelingen in Poel III en de woonwijken Aria en Ouverture. We willen allemaal goed bereikbaar zijn, zeker het ziekenhuis. Er was veel discussie 'moet het ziekenhuis verhuizen of niet?' Mijn mening: het moet blijven. Het zit nu op een prima locatie, met het Moeder en Kind Centrum en de nieuwe operatiekamers. Veel beter bereikbaar dan voorheen." Loes Meeuwisse (60), getrouwd en twee kinderen, is niet onbekend met Noord-Beveland, woonde al twee jaar in Colijnsplaat en is op zoek naar een huis. Want, het ambt van burgemeester wacht: "Mooi om na bijna tien jaar wethouderschap deze stap te zetten. Noord-Beveland is een geweldige gemeente, veel water, platteland en dorpen, daar hou ik van."

Vrijdag 6 december vanaf 14.30 uur: Afscheidsreceptie in De Mythe, Bleekveld, Goes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden