Vrolijke boel op het Elf-Elf Bal van Arti carnaval in Hanzehat onder het motto: 'Kè d'r un handje van'.
Vrolijke boel op het Elf-Elf Bal van Arti carnaval in Hanzehat onder het motto: 'Kè d'r un handje van'. (Foto: )

Hazen zet z'n schoere d'r onder, Prins Richard terug in Paerehat

Voor de carnavalliefhebbers is het mooiste seizoen van het jaar weer aangebroken, carnaval, en daar werd alvast een gezellig voorproefje op genomen met de Elf-Elf bals. De motto's werden bekend gemaakt maar het nieuwtje in feestneuzenland is toch de terugkeer van Richard Hazen als prins carnaval van Paerehat.

door Leon Janssens

SPUIHAT - Stichting Arti carnaval Hanzehat Goes vierde de opening carnaval seizoen op zondag in The New Inn in Goes. Het motto wordt altijd gekozen tijdens het Halfvastenbal en was al geruime tijd bekend: 'K è d'r un handje van' slaat typisch op het carnaval vieren. Marcel Schouwenaar is opnieuw prins carnaval, Prins Kees van Hanzehat. In het gezellig drukke café was het nieuwe embleem Arti Carnaval 2020 verkrijgbaar. In 's-Heerenhoek werd het Elf-Elf bal bij de Oriënt Express gehouden en die zat bomvol want er hing toch iets in de lucht want ja, 'aoltied wat in 't Paerehat'. Stichting De Koenkelpot is niet voor een kleintje vervaard gelet op hun motto voor carnaval 2020 "Me zette oanze schoeren d'r onder' (schoeren=schouders, red.). Een bron van inspiratie voor wagenbouwers, groepen en individuelen in de optocht 2020. Daarmee was de koek niet op want er zou een nieuwe prins carnaval kunnen komen. Tijdens de presentatie door voorzitter Ton Oosthoek, met als slot de Raad van Elf met prins Carnaval, groeide de nieuwsgierigheid met de minuut totdat als allerlaatste Prins Richard te voorschijn kwam. "Dit jaar ben ik 33 jaar in De Koenkelpot en prins Carnaval. Mooier kun je dit jubileum niet vieren", aldus Richard Hazen.

Neuzenbal

Carnavalsvereniging De Kraaiepikkers hield vrijdagavond het Neuzenbal in café De Goede Verwachting in Lewedorp. Hun nieuw carnavalsmotto sloot aardig aan bij het Neuzenbal zelf "Je vaôl mie je neuze in de beuter" . Volgens de voorzitter van De Kraaiepikkers is daar veel mee te doen. "Het was leuk druk op het Neuzenbal en veel jonge gasten. Feesten op muziek van D'n Dave. Prins Marcel is ook dit jaar onze prins Carnaval, een nieuw lid Raad van elf, Wim Borstboom, en Marike de Vos is hofdame in plaats van Edine Koens. Lucas is onze jeugdprins, Amy jeugdprinses en Fay onze jeugdnar. " Met een Hollandse Avond was het zaterdag Elf-Elf bal in de Pikpot, oftewel Kwadendamme, in Tapperij 's Lands Welvaren. "Me bluuve d'r an trokke" is hier het motto.

De vier Zuid-Bevelandse carnavalsverenigingen organiseren om beurten jaarlijks het Kwartettenbal op de derde zaterdag in januari. Het is een carnavalsavond dat men bij elkaar komt voor dat het grote carnavalsfeest losbarst. In 2020 op 18 januari in Kwadendamme.

Meer berichten