Foto: Carel Bruring

Groot nieuws uit Goes

Op 1 januari zullen Boekhandel De Koperen Tuin en Boekhandel Het Paard van Troje één en dezelfde eigenaar hebben.

Manda Heddema stopt na 30 jaar met haar werkzaamheden in Goes. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging", zegt ze. "Nu heb ik nog de leeftijd om nog een keer een grote stap te maken, als ik het wil doen moet dat nu zijn."

Ze zegt het boekhandelsvak nog niet vaarwel. Integendeel, Heddema neemt per 1/2 de gerenommeerde boekhandel Jacques Baas in Driebergen over, in  midden van het land. "Die winkel zal wel wat kleiner zijn dan ik gewend ben. Maar dat is ook prettig, op die manier weet ik zeker dat ik het tot mijn zeventigste kan blijven doen. Ik vind het bovendien ook heel fijn om wat dichter bij de kinderen te gaan wonen."

De winkel zal worden overgenomen door Anthoni Fierloos van Het Paard van Troje. Hij ziet het als een unieke kans: "door het bundelen van de activiteiten zal de positie van de Goese boekhandels alleen maar sterker worden. Beide winkels zullen blijven bestaan en hun eigen karakter behouden."

De twee boekhandelaren werken al langere tijd samen, ze doe er dan ook alles aan om de overgang zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. "Om mijn 'kindje' achter te laten doet uiteraard ook best heel veel pijn, maar ik ben blij dat De Koperen Tuin in vertrouwde handen blijft. Ik zal het enorm missen, en  vooral ook alle mensen met wie ik werk en voor wie ik werk, mijn klanten", aldus Heddema. "Ik hoop nog op een paar fantastische, drukke weken, zodat ik met een goed gevoel de sleutel ga overdragen".

Op maandagmiddag 30 december zal er een afscheidsreceptie, dan wel welkomstreceptie worden gehouden in De Koperen Tuin. Meer informatie daarover volgt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden