In Speciaal bier café De Pompe hangen ze op een rij, de marathon medailles. Roxanne Machielse hangt haar medaille voor het uitlopen de Big Six marathons er bij. FOTO: Leon Janssens
In Speciaal bier café De Pompe hangen ze op een rij, de marathon medailles. Roxanne Machielse hangt haar medaille voor het uitlopen de Big Six marathons er bij. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Marathonwoman voor Kika: Roxanne Machielse

Haar medailles liggen uitgespreid op tafel in Speciaal bier café De Pompe in Goes waar eigenaar Roxanne Machielse net terug is van de marathon in New York. Daarmee voltooide zij de Big Six van marathons voor haar missie Kika, Kinderen kanker vrij.

GOES – Twee medailles kreeg Roxanne zondag 3 november in New York, één voor de marathon en één voor het voltooien van zes marathons binnen een jaar. Zij liep ook de marathons van Tokyo, Boston, Chigaco, Londen en Berljn.

"Nu ben ik net terug, heb een kleine jetlag en moet rusten om te herstellen want zondag (10 november red.)sta ik aan de start in Griekenland voor Marathon – Athene. De finish is in het oude stadion van Athene. Het is 'the authentic marathon' die moet je er bij doen. Dat gaat via de Stichting Kika, die organiseert dat voor deelnemers aan de marathon." Roxanne liep haar marathons met een pijnlijke knieblessure ( operatie 14 november) maar zij weet van geen opgeven. "Het zit in mijn knie en als je dan veel marathons achter elkaar doet dan moet je wel gedoseerd lopen. Ik doe er tussen de vijf en zes uur over. Een marathon lopen is toch al zwaar en ik heb tijdens het lopen best pijn. Maar ik zet de knop om en dan kom je toch een heel eind. Ik bijt door want ik doe het voor Kika en mezelf. Ik ben geen 'quitter' en ga niet stoppen."

Stichting Jayden

Kika is een begrip geworden, veel mensen zijn er mee bekend.en Roxanne heeft met haar acties 60.000 euro bij elkaar gebracht. "Ik streef minimaal naar een ton voor Kika. Er wordt vaak naar gevraagd, zeker als ik hier in De Pompe werk. Volgend jaar ga ik er mee door", lacht Roxanne (30), "Maar er is meer. Het is de bedoeling om Stichting Jayden van Rob en Jolanda Faasse over te nemen. Ze zouden het een hele eer vinden als ik dat deed. Het doel blijft hetzelfde maar dan onder GOES for Kika.

De ambitie is er maar dan heb ik wel hulp nodig. Ik zoek vrijwilligers om mee te helpen. Alleen kan ik dat niet, ik ben ook maar één mens." Aanmelden: goesforkika@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden