"We schrijven geschiedenis", zei majoor Richard de Vree (midden) bij het slaan van de eerste paal, geflankeerd door André van der Reest (l) en Rien Heijboer (r). FOTO: Leon Janssens
"We schrijven geschiedenis", zei majoor Richard de Vree (midden) bij het slaan van de eerste paal, geflankeerd door André van der Reest (l) en Rien Heijboer (r). FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Leger des Heils gaat naar Klein Frankrijk

Met het officieel slaan van de eerste paal werden 8 november de werkzaamheden voor de nieuwbouw van Leger de Heils in Klein Frankrijk in Goes ingeluid. De openingshandeling werd verricht door de Goese wethouder André van der Reest en majoor R. de Vree, directeur kerkgenootschap Leger des Heils Almere. In september 2020 kan de nieuwe locatie in gebruik genomen worden.

GOES - In dit nieuwe centrum worden het huidige korpsgebouw met noodopvang, nu nog op Ravelijn de Groene Jager 72, alsmede het dienstencentrum van Leliestraat 24 ondergebracht. "De Leliestraat is het belangrijkste om te vervangen want dat is een zeer gedateerd, daar moest dringend iets aan gebeuren. Het heeft altijd goed gefunctioneerd, maar de locatie is verre van ideaal. Het pand ligt verscholen, lastig bereikbaar en weinig parkeerplaatsen. Het Leger des Heils werkt in Goes op twee locaties. We kwamen tot de conclusie dat het dienstencentrum en het korpsgebouw met dagopvang in één pand ondergebracht konden worden.We wilden niet naar een bedrijventerrein in Goes-Zuid. We kwamen uit op een heel geschikt perceel in Klein Frankrijk. Goed bereikbaar, centraal gelegen en vrije parkeerruimte. Het is praktisch om alles bij elkaar te hebben", zegt Rien Heijboer, plaatselijk officier Leger des Heils Goes, " De discussie liep al sinds 2016. De beslissing is genomen en beide panden zijn inmiddels verkocht. Het Leger des Heils gaat verhuizen."

Ravelijn 130 jaar

Door de samenvoeging van beide locaties zullen de verschillende functies elkaar meer aanvullen en versterken. Op de benedenverdieping komt de kerkzaal, ook geschikt voor multifunctioneel gebruik zoals inloop en ontmoetingsplaats. Tevens een grote meubelhal, met kleine inventaris en kleding, en een kantoor unit. Bij de achteringang aan voer van goederen en de sorteerafdeling. Op de bovenverdieping is de noodopvang, gesprekskamers, ruimte voor jeugdactiviteiten en kantoren. Ook de stichting Leergeld Oosterschelderegio verhuist mee naar de nieuwe locatie. Leger des Heils welzijn- en gezondheid-organisatie blijven in de Piet Heinstraat in Goes. Inloophuis Walk Inn blijft op het Bleekveld. Met de verhuizing eindigt een periode van 130 jaar Leger des Heils op de Legerdiek. "Dat geeft wat weemoed, maar verder is er onder de vrijwilligers groot draagvlak voor het nieuwbouwplan. "Iedereen is aan het idee gewend, we gaan naar Klein Frankrijk met goede vooruitzichten voor de toekomst", besluit Rien Heijboer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden