Foto:

Het Don KosakenChor Russland komt naar Wolphaartsdijk

Het Don KosakenChor Russland komt op 6 december naar de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk.

Het Don KosakenChor Russland is een graag geziene gast op de internationale concertpodia.

Deze Russische vocalisten behoren tot een van de wereldwijd meest bekende koren en brengen Volksliederen die de harten sneller doen kloppen.
Naast het uit 20 mannen bestaande koor zal het 6 koppige Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' authentieke Russische volksinstrumenten bespelen en het koor begeleiden.

In 1992 is het Don KosakenChor Russland, bestaande uit in Rusland woonachtige professionele zangers opgericht.
Het Instrumental Soloists Ensemble 'Philarmonia' bestaat uit laureaten die allen op virtuoze wijze de Russische volksinstrumenten bespelen zoals de Bayan, Balalaika en Domra. De combinatie van de zang, begeleid door de authentieke Russische volksinstrumenten, staat garant voor een meeslepende muzikale 'Serenade'.

Marcel 'Nicolajevich' Verhoeff werd in 1993 benoemd tot chef-dirigent van dit bijzondere gezelschap uit Rusland. Verhoeff heeft ook dit seizoen wederom een prachtig gevarieerd programma samengesteld genaamd 'The Soul of Russia'.
Russisch-orthodoxe gezangen en schitterende ballades worden afgewisseld met opzwepende Russische volksliederen en beroemde klassieke composities van bijvoorbeeld Tsjaikovski en Rachmaninov.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), Het Witte Huis (Moskou), het Concertgebouw en de Hermitage (Amsterdam), Liederhalle (Stuttgart), Musikhalle (Hamburg), Die Glocke (Bremen) en in Aspendos Arena (Antalya).

Op 6 december a.s. komt het Don KasakenChor Russland naar de Nicolauskerk in Wolphaartsdijk.
Aanvang concert 20:15 uur
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.donkosak.com/nl/concerten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden