SMWO deelt verrassingspakketten uit

Zondag 10 november viert Nederland de Dag van de Mantelzorg. Ook in de gemeente Goes is het feest. Met een speciaal verrassingspakket zet de gemeente Goese mantelzorgers in het zonnetje. Vrijwilligers van het Mantelzorgpunt van SMWO (Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio) zijn maandag 4 november gestart met de bezorging van de pakketten. Bijna 850 pakketten, die dit jaar zijn samengesteld door Sligro Goes, worden bezorgd.

Mantelzorgpunt Goes voert namens de gemeente Goes het mantelzorgbeleid uit en is er voor alle mantelzorgers die woonachtig zijn in deze gemeente. Maar wie of wat is nu eigenlijk een mantelzorg? Mantelzorgers en vrijwilligers, vaak worden zij in één zin genoemd. Toch is er een groot verschil. Het mantelzorgen overkomt u. Iemand in uw naaste omgeving wordt ziek of kan niet meer goed voor zichzelf zorgen. Als naaste pakt u de rol van mantelzorger dan, bijna noodgedwongen, op. Dat is het grote verschil met vrijwilligerswerk, daar kiest u immers voor. Benieuwd naar wat Mantelzorgpunt Goes voor u kan betekenen? Neem een kijkje op www.smwo.nl/dienstverlening/mantelzorg.

SMWO levert diensten op het gebied van maatschappelijk werk, cliëntondersteuning, welzijn, sport en bewegen. SMWO staat voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen.

Meer berichten