Met de nar voorop en de carnavalsvierders in zijn kielzog wordt op de Elf-Elf bals alvast een voorproefje genomen op carnaval.
Met de nar voorop en de carnavalsvierders in zijn kielzog wordt op de Elf-Elf bals alvast een voorproefje genomen op carnaval. (Foto: )

Van Neuzenbal tot Hollandse Avond

Traditiegetrouw wordt het carnavals seizoen ingeluid op 11 november, de elfde van de elfde. Twee zottengetallen op rij. Nu dit jaar 11 november op maandag valt hebben de Bevelandse carnavalsverenigingen hun Elf-Elf bals naar de weekenden verschoven. De leute zal er niet minder om zijn.

'S-HEERENHOEK - Carnavalsstichting De Koenkelpot Paerehat 's-Heerenhoek houdt zijn Elf-Elf bal op vrijdag 8 november vanaf 21.00 uur in de Bierdulleve bij de Oriënt Express, in het gedeelte waar voorheen de Walk Inn gevestigd was. Rond 23.11 uur, elf minuten over elf, grote presentatie van prins Carnaval 2020 , Raad van Elf en zijn gevolg. Tevens wordt dan het nieuwe carnaval motto van Paerehat bekend gemaakt. De hele Elf-Elf avond wordt muzikaal leutig en bont verzorgd door DJ Vitas.

Motto

Stichting Arti carnaval Hanzehat Goes viert de opening carnaval seizoen op zondag 10 november vanaf 14.30 uur in The New Inn, Kreukelmarkt in Goes. Het motto is hier al bekend: 'K è d'r un handje van' en Marcel Schouwenaar is opnieuw prins carnaval, Prins Kees van Hanzehat. De carnavalsmuziek wordt verzorgd door een DJ.

Neuzenbal

De Kraaiepikkers uit het Lewedorpse Kraaienist houden vrijdag 15 november vanaf 21.00 uur hun Neuzenbal met presentatie van prins Carnaval. Raad van Elf en gevolg, de nar en jeugdnar en bekendmaking van het nieuwe motto voor het mooiste feest van het jaar. Voorzitter Wim de Kok: "Het Neuzenbal wordt goed bezocht en het is altijd gezellig. Iedereen kan weer vooruitkijken naar carnaval en de optocht van volgend jaar." Het Neuzenbal wordt gehouden in café De Goede Verwachting en met muziek van DJ Dave.

Met een Hollandse Avond op zaterdagavond 16 november aanvang 21.00 uur wordt in De Pikpot (Kwadendamme) het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid in Tapperij 's Lands Welvaren. Het is altijd gezellig druk en er komt ook dit keer weer een tent bij het café te staan. Carnaval in 2020 is van 21 februari tot en met 25 februari.

Voorzitter Jeroen van Sabben van carnavalsvereniging De Pikpotters: "Het nieuw motto wordt bekend zodat de wagenbouwers, groepen en eigenlijk alle carnavalsvierders er mee aan de slag kunnen. Iedereen kan daar gezellig bij zijn. Het bestuur kijkt al uit naar volgend jaar, want De Pikpotters bestaat dan 44 jaar én prins Geert, Gerald Doene, kan dan 22 jaar onze prins Carnaval zijn. We hebben daar met z'n allen veel zin in. Geweldig toch, een dubbel carnavalsjubileum bij ons in de Pikpot. Dat wordt één groot feest."

Meer berichten