Marcussen-orgel Grote Kerk Goes
Marcussen-orgel Grote Kerk Goes (Foto: A. van Wijk)

Concert met orgel en trompet Grote Kerk Goes

Op zaterdag 9 november houdt de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een concert met orgel en trompet in de Grote of Maria Magdalenakerk ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de Nederlandse componist Daan Manneke.
Daan Manneke werd geboren in Kruiningen en ontving zijn eerste muzieklessen in de Grote of Maria Magdalenakerk van de toenmalige organist Adriaan Kousemaker. Hij kan beschouwd worden als een van de belangrijkste Nederlandse componisten van de 20e en 21e eeuw. Op 7 november viert hij zijn tachtigste verjaardag, reden voor de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes om op 9 november een concert te organiseren.
Het concert wordt gegeven door de stadsorganist van Goes, Arno van Wijk en de bekende Zeeuwse trompettist Ab Brouwer. Op het programma staat muziek voor orgel en trompet en voor orgel solo van Daan Manneke. Daarnaast klinkt er muziek van tijdgenoten Jan Felderhof, Joep Straesser, Ad Wammes en Andre Verwoerd.
Het concert begint om 16.00 uur, entree is 10,00 Euro. Voor meer informatie over de orgelconcerten: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden