Warm welkom bij TEJO Goes
Warm welkom bij TEJO Goes (Foto: Marja de Pundert)

TEJO Goes genomineerd voor UNICEF Paul van Vliet Award

TEJO Goes is genomineerd voor de UNICEF Paul van Vliet Award 2019.

Dit betekent dat op dinsdag 5 november 2019 in het Theater van de Efteling in Kaatsheuvel TEJO als één van de vijf genomineerde organisaties haar project presenteert waarmee zij kans maakt op de UNICEF Paul van Vliet Award 2019.

De jury, die mede bestaat uit drie jongeren uit het UNICEF Jongerenpanel, beoordeelt ter plekke de presentatie en de inhoud van dit initiatief voor jongeren. Na de presentatie krijgt de jury gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van de ochtend wordt er bekendgemaakt wie de winnaar is van de UNICEF Paul van Vliet Award 2019 en wordt de Award - een beeld gemaakt door kunstenaar Loek Bos - ter plekke uitgereikt.

Over de Award

De Award is bedacht door Paul van Vliet naar aanleiding van zijn 20-jarig jubileum als ambassadeur van UNICEF Nederland. Samen met de Efteling is de Award voor het eerst in 2013 in het leven geroepen. De Award wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Iedere organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jongeren komt ervoor in aanmerking. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van € 10.000 beschikbaar gesteld door de Efteling. De prijs wordt op dinsdag 5 november in de Efteling uitgereikt.

UNICEF wil dat alle jongeren zichzelf ontplooien en al hun talenten benutten. Jongeren moeten hun rechten kennen, mentaal weerbaar zijn en voorbereid op de arbeidsmarkt. Om deze droom te realiseren ondersteunt ze met onder andere de UNICEF Paul van Vliet Award jongerenorganisaties in Nederland, waarbij jongeren bij voorkeur zelf actief betrokken zijn. Wij vinden het ook belangrijk dat jongeren worden gehoord; je mening uiten is een kinderrecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden