Familiebedrijf Wilthagen werd uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. FOTO: Zeeland Business
Familiebedrijf Wilthagen werd uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. FOTO: Zeeland Business (Foto: )

Met klapperende knieën op de bank

Het was echt een feestje vorige week in Theater de Mythe in Goes. Dinsdagavond 22 oktober vond hier de uitreiking plaats van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award. Familiebedrijf Wilthagen werd uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019.

door Rachel van Westen

GOES - Met een verschil van slechts 17 punten werd Wilthagen de grote winnaar. Nog nooit is het verschil tussen twee finalisten zó klein geweest. "Het was ook echt heel erg spannend", blikt eigenaar Frank Wilthagen terug op de avond. "Ik zat met klapperende knieën op die bank op het podium van de Mythe. Ik vond dat Budelpack ook een heel mooi verhaal had en toen ging ik toch wel aan mezelf twijfelen."

Spanning

"Op een gegeven moment maakten ze de publieksstemmen bekend en daar waren we een duidelijke winnaar, maar dat zegt nog niks. Dan kan het nog steeds misgaan. Die publieksstemmen zijn maar dertig procent van de totale score, dus zeventig procent wordt bepaald door de jury. Na die eerste bekendmaking volgde er nog een gesprek, hartstikke leuk, maar we zaten wel al die tijd in spanning. Uiteindelijk was het dan toch zo ver. Op een groot scherm kwam de cijferbalk tevoorschijn. Ik zat op een bank met dat hele grote scherm recht voor me, dus ik kon het niet eens zo heel goed zien. Maar toen zag ik toch echt het grootste getal achter mijn naam staan en volgens mij houdt dat maar één ding in, dat je de winnaar bent. En toen was daar de ontlading."

Bloemen en taart

"De volgende dag werden we bedolven onder de berichtjes, we kregen allerlei telefoontjes en er werden bloemen bezorgd, dus we waren er gewoon een klein beetje druk mee. Maar zulke aandacht is toch wel heel leuk. We hadden zelf echt goede bolussen gehaald en alles nog een keer de revue laten passeren en donderdag stroomden de taarten binnen. Ik ga tegenwoordig een aantal keer per week op de fiets naar mijn werk, maar dat heb ik wel extra nodig nu", lacht Wilthagen.

Wilthagen B.V. is een vleeswarenbedrijf dat al meer dan 45 jaar ambachtelijke Zeeuws vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten maakt. Met inmiddels drie generaties aan boord is Wilthagen een op en top Zeeuws Familiebedrijf. Het bedrijf produceert de unieke Zeeuwse producten zoveel mogelijk met lokale ingrediënten en zorg voor het milieu. De jury roemde Wilthagen voor de unieke Zeeuwse producten die binnen en buiten Nederland worden verkocht en daarmee Zeeland positief op de kaart zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden