impressie nieuwbouw
impressie nieuwbouw (Foto: Impressie Fierloos architecten )

Start nieuwbouw Leger des Heils

Het Leger des Heils heeft de omgevingsvergunning, voor het bouwen van een korpsgebouw en dienstencentrum met noodopvang, van de gemeente Goes recent ontvangen. Het korps is verheugd dat men nu met de nieuwbouw kan beginnen en met de kansen en mogelijkheden van deze nieuwe voorziening. Aannemingsbedrijf Fraanje BV uit ’s Heer Arendskerke gaat het nieuwe gebouw realiseren. In de komende weken (vanaf week 43) zullen er voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden en in week 45 vinden de heiwerkzaamheden plaats.

De officiële start van de bouw is op vrijdagmorgen 8 november a.s. Na enkele korte toespraken zal de officiële start voor de nieuwbouw worden gegeven door de heer A. van der Reest, wethouder sociale zaken en welzijn van de gemeente Goes en majoor R. de Vree, directeur kerkgenootschap Leger des Heils Almere.

In dit nieuwe centrum zullen het huidige korpsgebouw met noodopvang aan de Ravelijn de Groene Jager72, alsmede ons dienstencentrum aan de Leliestraat 24 worden ondergebracht. Het dienstencentrum aan de Leliestraat is erg gedateerd en vervanging is zeer noodzakelijk. Door de samenvoeging van beide locaties zullen de verschillende functies elkaar meer aanvullen en versterken. Tevens zullen een aantal ruimtes voor verschillende vormen van dienstverlening worden gerealiseerd. In het nieuwe centrum komen de kerkzaal (geschikt voor multifunctioneel gebruik), inloop en ontmoetingsplaats, diverse gespreksruimtes en kantoren, ruimte voor jeugdactiviteiten en de kringloop met kleding, meubels, kleine inventaris en een werkplaats. Daarnaast verhuist de huidige kleinschalige noodopvang met het korpsgebouw mee naar de nieuwe locatie. Ook de stichting Leergeld Oosterschelderegio (die een ruimte huurt in het huidige korpsgebouw) verhuist mee naar de nieuwe locatie. Als alles volgens de planning verloopt dan is het nieuwe gebouw in juni 2020 gereed. En dan uiteraard de inrichting nog.

Meer berichten