leerlingen van groep 6 t/m 8 helpen mee
leerlingen van groep 6 t/m 8 helpen mee (Foto: Omnis)

Het buitenterrein van Omnis Kindcentrum De Reiger wordt vergroend

Op 24 juni werd bekend dat De Reiger in Heinkenszand één van de 14 scholen in Zeeland is, die subsidie krijgt van IVN Zeeland en de provincie Zeeland voor het vergroenen van het schoolplein. Er wordt momenteel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet naar een groener en uitdagender plein. Zo hebben de bomen op het schoolplein meer ruimte gekregen en zijn de boomspiegels door de gemeente vergroot. De hovenier heeft het grove werk op het plein uitgevoerd en nu wordt een start gemaakt met de beplanting. Hiervoor werd ook de hulp van de leerlingen van groep 6 t/m 8 ingeschakeld. Op donderdag 24 oktober staken zij de handen uit de mouwen om te helpen bij de eerste beplanting op het schoolplein. Op vrijdag 25 oktober droegen een flink aantal ouders hun 'plantje' bij aan het schoolplein tijdens een ouderhulpmiddag.

Door de herinrichting van het speelplein wordt het onderwijsaanbod op De Reiger voor de leerlingen veel breder. Straks kunnen de lessen uit de klas ook buiten in praktijk gebracht worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn.


Omnis is een openbare scholenkoepel van 6 kindcentra in de gemeente Borsele. De Omnis Kindcentra zijn toegankelijk en open. Ieder kind is er welkom. Door een breed aanbod leren en ontwikkelen kinderen zich bij Omnis optimaal.

Meer berichten