Clarahofje en ClaraThuis gewaarderd door Koningin Máxima

Koningin Máxima in gesprek met vrijwilligers
Koningin Máxima in gesprek met vrijwilligers (Foto: R.Elenbaas)

GOES/ AMERSFOORT- Woensdag 9 oktober vond het congres 'Samen van betekenis – Jij maakt het verschil!' plaats, dat was georganiseerd Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ).

Medewerkers van Het Clarahofje, met Hospice Het Clarahofje en ClaraThuis, waren hierbij aanwezig. Het congres ging over het belang van vrijwilligers voor de palliatieve terminale zorg.
Koningin Máxima woonde ook een deel van dit congres bij. Zij was aanwezig bij een lezing en samen met minister Hugo de Jonge, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sprak zij met een aantal vrijwilligersorganisaties.

compliment

Stichting Het Clarahofje was hiervoor uitgenodigd vanwege het kwalitatief goede werk wat zij leveren. Koningin Máxima ging met de vrijwilligers in gesprek over wat zij kunnen betekenen voor cliënten en betrokken familieleden. Tevens vroeg zij naar hun motivatie om als vrijwilliger mensen bij te staan in hun laatste levensfase. Koningin Máxima sprak haar waardering uit voor het bijzondere werk. Een geweldig compliment!

De ondersteuning door vrijwilligers van mensen in de laatste fase van hun leven gebeurt in onze regio via Hospice Het Clarahofje of via ClaraThuis. Kijk op www.hospicegoes.nl of www.clarathuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden