Energiecoöperatie Puur
Energiecoöperatie Puur

Goes loopt warm voor zonnedak

Wist u dat er op het dak van Brandweerkazerne en garagebedrijf Bosch Car Service uit Goes maar liefst 550 zonnepanelen kunnen liggen? Goes burgerinitiatief, Energiecollectief PUUR biedt de inwoners en bedrijven uit de gemeente Goes de unieke kans om zonnepanelen te kopen en samen voor 15 jaar eigenaar te worden van deze twee zonnedaken. Hiermee ontvangen deelnemers korting op hun eigen energierekening en een rendement van rond de 6% op hun investering. Je bent niet alleen duurzaam bezig, maar je ontvangt een stuk meer dan de huidige rente op je spaarrekening.

Er zijn nog zoncertificaten beschikbaar
Meedoen met dit 'postcoderoosproject' is een goed alternatief voor bewoners die geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen, maar toch van zonne-energie gebruik willen maken en willen profiteren van de belastingkorting. Je dient dan wel woonachtig te zijn in een van de volgende postcodegebieden: 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4474, 4475, 4478, 4481 of 4482 om mee te kunnen doen. Na twee door PUUR georganiseerde geslaagde informatieavonden in juni in Goes en Kattendijke hebben vele belangstellingen zich inmiddels ingeschreven. Echter er zijn nog zoncertificaten beschikbaar.

Niet stil gezeten
Vrijwilligers, actief bij PUUR, hebben sinds juni niet stil gezeten. Voorzitter van PUUR, Klaas van der Woude: ''Er zijn bij meerdere bedrijven offertes aangevraagd voor het leveren van de zonnepanelen''. "De keus is gevallen op het bedrijf SAMAN uit Zierikzee''. ''Ook is er contact gelegd met de regionale netbeheerder Enduris voor de diverse aansluitingen''. ''Momenteel wordt er een energiebedrijf gezocht die onze opgewekte stroom gaat afnemen''. ''Dit alles bij elkaar moet leiden tot een interessant kosten/opbrengstplaatje voor de potentiële leden van onze coöperatie''. ''Ook zijn we al in overleg met de belastingdienst voor de teruggave van de energiebelasting''. ''Het streven van PUUR is om de zonnepanelen nog dit jaar op de daken te leggen''.

Interesse?
Ben je benieuwd naar de voortgang van het Postcoderoosproject en/of heb je interesse om mee te doen, kom dan op dinsdagavond 29 oktober naar de informatieavond in het Stadskantoor in Goes, aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: puur.goesenergiecollectief@gmail.com.
Je kunt je ook rechtstreeks inschrijven voor deelname aan het project via de website: Zeeuwind.nl/PUUR

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden