Schipper mag ik overvaren?

Het OosterscheldeMuseum in Yerseke houdt woensdag 23 oktober voor kinderen tussen 6 en 10 jaar een leuke knutselactiviteit. Met onder andere materiaal uit de Oosterschelde wordt op een creatieve manier een bootje gemaakt.

De kinderactiviteit vindt plaats in het OosterscheldeMuseum in Yerseke op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. De kosten zijn € 4,00, inclusief sap. Voor de begeleiders is de entree gratis. Heb je belangstelling, geef je dan op via de website, www.oosterscheldemuseum. nl of via info@oosterscheldemuseum.nl

In het Oosterscheldemuseum wordt de geschiedenis en cultuur van de schelpdiervisserij, met name de oesterteelt vanaf 1860 in beeld gebracht. Ook het verhaal van de vele verdronken dorpen van Zuid-Beveland in de Oosterschelde, met name de verdronken stad Reimerswaal wordt boven water gehaald. Naast de ontwikkelingen in de oester- en mosselteelt hebben de vissersboten, van hoogaars tot kotter, ook een snelle ontwikkeling doorstaan. In het museum zijn vele voorbeelden van de boten in de schelpdiervisserij te zien.

Zie www.oosterscheldemuseum.nl of tel.0113 574374 voor aanmelding en meer informatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden