Monique Gabriëlse en Hans de Win
Monique Gabriëlse en Hans de Win (Foto: Hans de Win)

Nieuwe vorm van ondersteuning komt voor mensen met kanker

GOES - Kanker is een ziekte die op meerdere manieren druk zet op het leven. Naast de fysieke last van ziekte en behandeling brengt kanker ook veel spanning en onzekerheid met zich mee, niet alleen voor degene die ziek is, maar ook voor degene die direct betrokken zijn.

Deze sociale gevolgen kunnen heftig zijn, ook als de ziekte met succes wordt behandeld en strekken zich soms uit over een veel langere periode dan de medische behandeling. Wat Monique Gabriëlse betreft mag er wel wat meer aandacht zijn voor deze niet medische gevolgen van kanker, want daar is wat haar betreft nog veel te winnen. Monique weet waarover ze het heeft. Ze heeft in 2004 schildklierkanker gehad en is samen met Hans de Win op zoek naar deelnemers voor een ontwikkelgroep om een nieuwe vorm van ondersteuning voor mensen met kanker te ontwikkelen.

Effectief

Er bestaan op dit moment diverse vormen van ondersteuning voor mensen met kanker. Er zijn inloophuizen voor contact met lotgenoten, men kan terecht bij een psycholoog, of fysiotherapeut, of kan een cursus mindfulness volgen, om er maar enkele te noemen. Als het aan Monique en Hans ligt komt daar binnenkort een nieuwe effectieve ondersteuningsvorm bij in de vorm van een cursus die ze samen willen ontwikkelen.

Aikido

De samenwerking tussen Monique en Hans startte ongeveer een jaar geleden toen Monique de cursus De Kracht van Verbinding volgde bij De Win en daar veel baat bij had. De cursus is een vorm van toegepaste aikido, met oefeningen die op een directe manier ontspanning brengen, de stabiliteit vergroten én inzicht geven in complexe gevoels- en levensvragen. De cursus bracht Monique rust en nieuw zelfvertrouwen. De wens is nu om samen met een ontwikkelgroep deze cursus door te ontwikkelen, specifiek voor mensen met kanker, zodat zij meer mogelijkheden krijgen om het eigen leven positief te beïnvloeden.

Start

De ontwikkelgroep gaat van start als er voldoende deelnemers zijn. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen vrij. Mensen die interesse hebben om deel te nemen, extra informatie wensen, of dit initiatief op een andere manier willen steunen, kunnen contact opnemen met Hans de Win via 06 2737 1484, of hans@saam-leven.nl.

Een en ander is na te lezen op www.saam-leven.nl/ontwikkelgroep.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden