Veiligheid van kinderen bij het oversteken vergroten

Om de veiligheid van kinderen bij het oversteken te vergroten is het noodzakelijk om de praktische oversteekvaardigheden van kinderen te oefenen.

Daarom hield C.B.S. 't Noorderlicht in Goes de actie Veilig Oversteken met de kinderen van groepen 1 tot en met 5. "Met de kinderen gingen wij op school in de les het oversteken oefenen op het schoolplein. Wij oefenden de situaties: oversteken bij een zebrapad, een rechte straat, bij een obstakel en bij een verkeerslicht. Ook willen we ouders graag betrekken bij deze lessen, zodat kinderen leren veilig te helpen in het verkeer. Om het oversteken ook samen te oefenen, geven wij de kinderen na de oversteeklessen een handige kaart mee met tips om met je kind te oefenen. Natuurlijk is het ook altijd goed om in de praktijk extra te oefenen door samen de route naar school te lopen. Gezond, leuk en leerzaam!"

Op dinsdag 8 oktober wordt op deze school de actie 'Veilig op de Fiets' gehouden. Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer moeten de kinderen niet alleen beschikken over de juiste kennis over verkeersborden en –regels, maar zij moeten ook beschikken over een veilige fiets. Stel dat de remmen het niet goed doen, of een kind kan niet met de voeten bij de grond komen als het ineens moet stoppen of afstappen? Wat is nu een veilige fiets? Om de leerlingen veilig te laten fietsen gaan wij mee doen aan de VVN actie 'Veilig op de Fiets'. De kinderen van groepen 6 tot en met 8 kunnen op 8 oktober hun fiets volledig laten controleren volgens de eisen die VVN aan een veilige fiets stelt. Om iedereen voor te bereiden geven wij de kinderen vooraf een kopie van de controlepunten mee naar huis, zodat de fiets eerst thuis door papa, mama, opa, oma of oppas nagekeken kan worden. Na de keuring krijgen de kinderen de controlekaart mee naar huis zodat eventuele gebreken zo spoedig mogelijk hersteld kunnen worden.


                                        

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden