Manager Brandweerzorg Ben Ham, burgemeester Margo Mulder en projectleider Rudi de Regt bij de presentatie van de nieuwe locatie van de brandweerpost. FOTO: Leon Janssens
Manager Brandweerzorg Ben Ham, burgemeester Margo Mulder en projectleider Rudi de Regt bij de presentatie van de nieuwe locatie van de brandweerpost. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Nieuw pand voor de brandweer in Goes

Op het terrein van de gemeentewerkplaats aan de Troelstralaan wordt een nieuw pand gebouwd voor de brandweer. In deze nieuwe brandweerpost is straks voldoende ruimte voor drie brandweervoertuigen. Deze brandweerpost aan de noord-westkant van Goes is nodig om voor een goede dekking wat brandweerzorg betreft.

GOES - Er zijn een aantal geschikte locaties brandweerpost voor het westelijk gedeelte van de stad onderzocht, de Troelstralaan is daarvan de beste. Ook bedrijventerrein Klein Frankrijk werd genoemd als toekomstige locatie en een perceel aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in de buurt van Weststrate. "Niet gekozen want dat is wel de ruggengraat van onze groenstructuur. We hebben allerlei locaties in beeld gehad en alle factoren goed bekeken. Uit zorgvuldige afweging van alle aspecten door de brandweer en door ons is deze keuze gemaakt", stipt burgemeester Margot Mulder aan, "Een brandweerkazerne heeft uitstraling, is belangrijk en mag best goed zichtbaar in de samenleving staan." Samen met Ben Ham, manager Brandweerzorg Veiligheidsregio Zeeland en projectleider Rudi de Regt, maakte zij de locatiekeuze bekend. De in- en uitrit van het gemeentelijk terrein wordt verbeterd zodat er geen hinder zal zijn op het moment van uitrukken door de brandweer.

Vrijwilligers

De hoofdkazerne van de Goese brandweer staat in Goes-Oost aan de Oranjeweg. Voor de brandweer is de locatie Troelstralaan niet helemaal nieuw want in 2017 werd in de gemeentewerkplaats al een tijdelijke uitrukpost geopend. ,,Daar staan nu een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Die laatste staat buiten en dat is niet ideaal. Gelukkig komt daar nu verandering in'', zegt Ben Ham, "Er komt nieuwbouw en dan kan alles binnen staan. Daar zijn wij heel blij mee. Dat is zichtbaar beter op die locatie en kan ook zorgen voor een betere aanwas van nieuwe vrijwilligers. Ik hoop dat in de toekomst meer inwoners van de wijk Goese Polder zich melden voor de vrijwillige brandweer. Vooral voor de daguren kunnen we echt nog mensen gebruiken. In de avond en de nacht zit het wel goed. "De brandweerzorg voor de noord-westkant van Goes is overdag gegarandeerd vanuit de kazerne aan de Oranjeweg.

De kosten voor de nieuwe kazerne komen voor rekening van de gemeente Goes. Aan de gemeenteraad wordt 115.000 euro voorbereidingskosten gevraagd. De uiteindelijke kosten zijn volgens de burgemeester nog niet bekend.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden