Foto: Johan vd Heijden

Binnenstad boordevol mode tijdens Goes Modestad

Afgelopen weekend stond de binnenstad van Goes weer in het teken van mode. Goes ís een modestad met opvallend veel zelfstandige modewinkels. Van de 50 bekendste luxe damesmodemerken zijn er minstens 35 verkrijgbaar in de Goese modezaken. Dat zie je nergens anders in de wijde omgeving.

GOES - Dat Goes een echte modestad is bleek al op vrijdag 27 september tijdens het evenement 'Goes Couture'. Aan de vooravond van het evenement "Goes Modestad" ging de rode loper uit en presenteerde de uit Goes afkomstige couturier David Laport zijn jubileumshow (met nieuwe collectie) in de Grote Kerk tijdens een wervelende show. Ook toonden 8 luxe Goese damesmode zaken hun najaarscollectie tijdens dit bovenregionale event. De kerk werd door bijna 500 bezoekers van in en buiten Zeeland bezocht waaronder landelijke pers (o.a. ELLE en &C ), landelijke influencers (bloggers) en bekende Nederlander waaronder Corrie van Gorp, Mariska van Kolck, Emma Heesters, Lammert de Bruin en olympisch kampioene Ellen van Langen.

Op zaterdag werd de 30 meter lange catwalk in de kerk gebruikt voor de gratis te bezoeken shows van meer dan 20 Goese modewinkels. En voor in de kerk stonden diverse beautysalons, kapsters en stylisten om bezoekers de laatste trends voor het nieuwe seizoen te laten zien.
In de Korte Kerkstraat kon men terecht voor styling advies. Leerlingen van het keuzevak Mode & Design van het Goeselyceum toonden zaterdag hun creaties gemaakt van afval in de expositieruimte van 'Kunstuileen de Bevelanden'
De winkels in de St. Adriaanstraat en het Kolveniershof trakteerdenhet winkelend publiek zaterdagmiddag op een fashionable feestje tijdens hun 'Food & Fashion Event'. En in de filmzaal van 't Beest werd zaterdagavond de documentaire film over Alexander McQueen vertoond.
De geplande activiteiten tijdens de koopzondag op 30 september zijn vanwege het slechte weer geannuleerd.

Goes Modestad is een coproductie van diverse ondernemers op initiatief van Stichting Goes Marketing. Het evenement bevestigt het profiel van Goes als mode- en winkelstad in de regio en draagt bij aan bestedingen. Voorgaande jaren merkte het meerendeel van de ondervraagde winkels een directe omzetstijging tijdens dit evenement.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden