Foto:

Ralph Adriaansen aan de slag bij slagwerkgroep Ons Genoegen

De slagwerkgroep van Ons Genoegen staat bekend om zijn veelzijdigheid, zowel als het gaat om het repertoire als het instrumentarium dat wordt bespeeld. Een moderne slagwerkgroep biedt zoveel meer dan het bespelen van 'een trommel en een bekken'. Naast het traditionele slagwerk gaat het ook om percussie instrumenten en melodisch slagwerk. Het repertoire dat wordt gebracht gaat van een mars tot samba, van klassiek tot pop en van ingetogen tot opzwepend.

Vanaf het seizoen 2019-2020 start Ralph Adriaansen als nieuwe instructeur. Hij neemt het stokje over van Hans Reijerse, die op 20 juni na 12 jaar afscheid heeft genomen van de slagwerkgroep. Met dank aan Hans voor zijn jarenlange inzet, bevlogenheid en passie voor slagwerk en de slagwerkgroep. Ralph gaat met een frisse blik en nieuwe ideeën met de slagwerkgroep aan de slag. Heb je belangstelling om lid te worden van de slagwerkgroep of voor het volgen van lessen? Neem gerust contact op of kom eens langs tijdens de repetitie (op vrijdagavond)

Ralph Adriaansen is sinds zijn jeugd al gefascineerd door drum- en slagwerk. Zo won hij op jonge leeftijd diverse talentenjachten, waardoor hij in 2006 op het podium stond in de Mezz Breda, Verkadefabriek Den Bosch en Vredenburg Utrecht. Hij is afgestudeerd voor slagwerk/improvisatie aan het Fontys-conservatorium. Daar ontdekte hij zijn nieuwe liefde: de vibrafoon. Op dit instrument speelde hij met het Nationale Jeugd Jazz Orkest bij North Sea Jazz Festival, Bimbuis Amsterdam, Breda Jazz en Jazzdag Rotterdam. Voor het project "Impressions of a blue kind" trad hij met zijn vibrafoon op bij het Jazz Masters Festival in Maastricht en Festival Transeuropeènes in Frankrijk. Vervolgens toerde hij als drummer zeven seizoenen met cabaretier Hans Liberg. Op vibrafoon speelt hij inmiddels zijn gehele soloprogramma. De verschillende muziekstijlen en instrumenten maken Ralph een zeer veelzijdige muzikant. www.ralphadriaansen.com

Meer berichten