Foto: Natuurmonumenten

Natuurtocht door Het Verdronken Land van Zuid-Beveland

Natuurmonumenten houdt zondag 6 oktober een natuurtocht door het Verdronken Land van Zuid-Beveland. Een uitdagende tocht door geulen, over slikken en schorren in een gebied waar je normaal niet mag komen.

RILLAND - Het Verdronken Land van Zuid-Beveland ligt in het zuidoostelijk deel van de Oosterschelde. De geschiedenis van het voormalige getijdenhaventje Rattekaai vormt het beginpunt van de excursie.

Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten: "Voortdurend is de Oosterschelde in beweging, dag en nacht en in weer en wind. Wie even de tijd neemt, ervaart dit aan den lijve. Je beleeft de Oosterschelde zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Maak kennis met zilte planten als zeekraal, lamsoor en Engels slijkgras. Ontdek welke vogelsoorten er langs de waterlijn trippelen en op het schor leven. Kom meer te weten over de verdronken dorpen in de Oosterschelde en over de dynamiek van slik, wind en water die dit Verdronken Land hebben gevormd."

Van 15.30 tot 18.00 uur. Aanmelden is verplicht via natuurmonumenten.nl/agenda
De prijs voor volwassenen bedraagt 8 euro. Leden van Natuurmonumenten betalen slechts 5 euro.De prijs voor kinderen bedraagt 7 euro. OERRR-kinderen betalen 4 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden