zegening grote dieren
zegening grote dieren (Foto: Ad Schenk)

Speciale zegen voor huisdier en knuffel

Op zaterdag 5 oktober, de dag na Werelddierendag, besteedt de katholieke kerk van Ovezande in haar viering van 19.00 uur speciale aandacht aan de naamdag van Sint Franciscus. We gaan kennis maken met Franciscus van Assisi, de beschermheilige van de dieren. Werelddierendag wordt gevierd op 4 oktober, de dag na de sterfdag van de grote dierenvriend Franciscus van Assisi. Omdat hij zo vol van Gods liefde was, brandde hij van liefde voor mens en dier en heel de natuur. Franciscus leert ons dat de schepselen in de natuur er niet allereerst zijn om geëxploiteerd te worden, maar dat ze naar God verwijzen.

OVEZANDE - In deze dienst mag iedereen zijn huisdieren of knuffels meenemen. Natuurlijk horen de kleine dieren wel in kooi, bench of aan de lijn. Naast volwassenen zijn ook kinderen van harte welkom: hou je heel veel van je knuffel of huisdier, kom dat mee naar de viering. Jouw dier krijgt dan de speciale dierenzegen. Paarden en andere grotere dieren zijn welkom in de pastorietuin en zullen daar rond 19.45 uur worden gezegend. We maken er samen met jou en alle dieren een feestelijke viering en een gezellige dierenboel van.

Pastor Rens Stobbelaar gaat voor in de Franciscus oftewel dierendagviering. Koor Oal-In verzorgt de liederen. Het is voor mens en dier, jong en oud de moeite waard om hier bij aanwezig te zijn! Iedereen is van harte welkom voor de dierendagviering van 5 oktober om 19.00 uur in de katholieke kerk, Hoofdstraat 60 in Ovezande.

Meer berichten